Tenniswereld geschokt door zeldzaam onsportieve actie, tegenstander geeft huilend op Sport
Auteur
20/07/2023 13:02

Tenniswereld geschokt door zeldzaam onsportieve actie, tegenstander geeft huilend op


Dat er tijdens sportwedstrijden wel eens onenigheid over een beslissing van de wedstrijdleiding ontstaat weten we allemaal, maar zo onsportief als het tijdens de tenniswedstrijd tussen Amarissa Toth en Zhang Shuai op het graveltoernooi van Boedapest verliep zie je zelden.

Shuai sloeg een bal uit, volgens de umpire althans, maar dat werd door haarzelf betwist. De bal leek dan ook bovenop de lijn te zitten, wat inhoudt dat de bal gewoon in is. Het punt ging echter naar de Hongaarse tegenstander, die daar geen gras over liet groeien en het bewijs snel met haar voet uitwiste. Extreem onsportief, maar daar werd niets tegen gedaan, Shuai werd door het Hongaarse publiek uitgejouwd en de wedstrijd ging verder totdat ze even later vanwege 'een paniekaanval' in tranen opgaf. Ze gaf haar tegenstander én de umpire nog netjes een hand voordat ze het veld verliet en liet later op social media weten ook oververmoeid te zijn na het overlijden van haar grootouders.

Ik kan blijven trainen om de bal zo dicht mogelijk tegen de lijn te slaan, maar zelfs als de bal de lijn raakt, krijg ik het punt niet. Ik wil iedereen bedanken die steun heeft uitgesproken en aan mijn kant staat.

Het gedrag van Toth wordt door de tenniswereld massaal afgekeurd.

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties