BIOS uitlezen...
Wim 'The Iceman' Hof voor 67 miljoen aangeklaagd na dood Amerikaanse tiener Nieuws
Auteur
18/07/2023 10:24

Wim 'The Iceman' Hof voor 67 miljoen aangeklaagd na dood Amerikaanse tiener


Waar de hipsters allemaal op VanMoofs rijden (oké, reden) is er een grote kans dat jij wel een fitboy of fitgirl kent die regelmatig in een ijsbad gaat liggen. Vet gezond en goed voor je, volgens de meester van het ijs Wim Hof, die met zijn trainingen en methodes wereldwijd bekend is. Nu helemaal, want hij wordt in Amerika voor maar liefst 67 miljoen aangeklaagd vanwege de dood van een 17-jarige vrouw.

Op 10 augustus 2022 vindt advocaat Raphael Metzger zijn dochter Madelyn Rose dood in het zwembad, en de lijkschouwing was duidelijk: ze kwam om het leven door 'accidentele verdrinking'. Na haar dood blijkt dat Rose vlak voor haar dood heeft gezocht op de ademhalingsoefeningen van Wim Hof, iets waar haar moeder Tammy (en ex-vrouw van Metzger) ook erg actief mee was. Zij wordt dan ook aangeklaagd voor nalatigheid.

Op naar de rechter

Metzger eist 67 miljoen en wil dat Hof waarschuwingen op zijn site plaatst dat de oefeningen nooit in het water gedaan mogen worden. Zijn methode bestaat namelijk uit krachtig inademen, kort uitademen en na een aantal herhalingen even helemaal stoppen met ademen. Volgens sommigen kan dat ook zorgen voor bewusteloosheid en dat is uiteraard levensgevaarlijk als je in een zwembad ligt.

Wims zoon (en CEO van hun bedrijf Innerfire) claimt echter dat die waarschuwingen er al staan en dat Metzger hun bedrijf zou gebruiken om zijn ex-vrouw terug te pakken.

"Het doet me pijn dat meneer Metzger het overlijden van zijn dochter gebruikt om zijn ex-vrouw en ons aan te klagen".

Zijn ex-vrouw heeft teruggeslagen met een wederzijdse aanklacht en claimt dat dit een nieuwe tactiek zou zijn in de pijnlijke scheidingsprocedure. Wordt vervolgd...

Een docu/onderzoek naar Hofs methodes

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties