Rutger Castricum veegt vloer aan met Memphis: "Losgezongen van de werkelijkheid" TV
Auteur
12/07/2023 10:06

Rutger Castricum veegt vloer aan met Memphis: "Losgezongen van de werkelijkheid"


Gisteravond was het weer raak bij De Oranjezomer, want Rutger Castricum wilde graag even het een en ander kwijt over Memphis Depay. Die had namelijk een vakantievideootje op zijn Insta gezet en daar was Rutger het niet zo mee eens. Het was een (compleet gestylede en perfect gemonteerde) video over een bezoek aan Ghana, het land van zijn vader, en zoals je ongetwijfeld weet ligt de levensstandaard daar een heel stuk lager dan hier. Armoede troef, maar Memphis vond het nodig om in die video ook meteen even te pochen met dure jetski's, enorme sieraden en horloges die hetzelfde kosten als het gezamenlijke jaarinkomen van een complete Ghanese gemeente.

Memphis is losgezongen van de werkelijkheid. Laat dan Ghana zien. Het contrast is te groot. Hij laat jetski’s zien, dure horloges. En heel arme kinderen achter tralies… Het contrast kan niet groot genoeg zijn. Waarom zou je dat doen? Dat doet alleen maar pijn.

Ook regisseur Martijn Koolhoven, die ook te gast was, vond er wel wat van.

Het is heel liefdadig dat hij in Ghana is, leuk. Maar dan krijgen we zo’n filmpje. Heel glamoureus. Heel ordinair met een close up van z’n horloge. Dan zit je toch weer naar een soort rapachtige videoclip te kijken. Dat snap ik niet zo goed, dat kan toch best bescheidener?

Oordeel zelf.

De aflevering van De Oranjezomer

Even doorspoelen naar 32:57 voor het bewuste fragment.

/ / Veel besproken

Meer over
Delen

/ / Reacties