BIOS uitlezen...
Nederland geteisterd door Poly: de krachtigste zomerstorm in de geschiedenis Nieuws
Auteur
05/07/2023 15:36

Nederland geteisterd door Poly: de krachtigste zomerstorm in de geschiedenis


Storm Poly raasde als de zwaarste zomerstorm ooit over Nederland, waarbij in IJmuiden zelfs een uur lang windkracht 11 werd gemeten. Terwijl de wind in het westen in kracht afneemt en ze in het zuiden van het land op het terras van een lekker zonnetje kunnen genieten, neemt de wind in het noorden juist toe.

"Te laat opgeschaald door KNMI"

Volgens deskundigen van Buienradar, Weerplaza en Weer.nl is er veel te laat gereageerd en opgeschaald door het KNMI waardoor mensen zich niet goed genoeg konden voorbereiden op het slechte weer.

We hebben hier gistermiddag al voor gewaarschuwd en nu blijkt dat er veel te laat is opgeschaald [...] Alle weermodellen lieten dinsdagmiddag al zien dat er minimaal een kans van 60 procent was op windstoten van boven de honderd kilometer. Dat is de criteria van code oranje

Inmiddels is geldt nergens meer code rood maar moet je, vooral in het noorden van het land, nog wel rekening houden met rukwinden. Check hier een compilatie van alle ravage die Poly vandaag heeft veroorzaakt. 👇

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties