Justin Kluivert biedt excuses aan voor racistische spreekkoren: "Niets met voetbal te maken" Sport
Auteur
22/05/2023 09:33

Gisteren won Valencia met 1-0 van Real Madrid in Mestalla, het Valencia-stadion, maar waarschijnlijk is dat niet waar de wedstrijd om herinnerd zal worden. Vanaf de 72e minuut was voetballen bijzaak, want de complete wedstrijd werd ontsierd door opstootjes, overtredingen, kaarten en racisme vanaf de tribune richting Real Madrid-speler Vinícius Júnior, die non-stop voor 'aap' werd uitgemaakt. Vinícius logischerwijs boos, en na een volgend opstootje op het veld kreeg hij rood en mocht hij vertrekken. In een reactie laat hij weten dat "de racisten hebben gewonnen". Om een kleine indicatie te geven: de extra speeltijd van de tweede helft bedroeg 14 (!) minuten.

In de 72e minuut kreeg Vinícius de volle laag na een opstootje in het strafschopgebied, waarna hij dat bij de scheidsrechter neerlegde. Die weigerde daar echter iets mee te doen, ook niet nadat de voetballer de daders letterlijk aanwees. Het is nog onbekend of de politie de mannen uiteindelijk heeft aangehouden.

Ook Justin Kluivert reageerde op het verloop van de wedstrijd en bood namens de club zijn excuses aan voor het gedrag van de fans.