Ook beelden mishandeling Haaksbergen opgedoken: slachtoffer belaagd door groep jongeren Nieuws
Auteur
11/05/2023 15:33

Ook beelden mishandeling Haaksbergen opgedoken: slachtoffer belaagd door groep jongeren


Sinds de beelden van de verschrikkelijke mishandeling op station Bijlmer, Amsterdam duiken er overal ineens beelden op van soortgelijke vechtpartijen, zoals vanmorgen in Pijnacker. Toegegeven, niet zo extreem als eerstgenoemde, maar toch. Ook in Haaksbergen was het afgelopen weekend namelijk raak, toen een jongen op een fiets door een groep jongeren werd belaagd waarbij hij wat rake klappen moest incasseren. De burgemeester van Haaksbergen heeft ook gereageerd:

Wat er is gebeurd, is on-Haaksbergs en ik deel de zorg die er in delen van onze samenleving leeft. Ik vertrouw er op - en ook de samenleving mag erop vertrouwen - dat er zorgvuldig strafrechtelijk onderzoek plaatsvindt, waar zo nodig consequenties uit zullen volgen. Anderzijds nemen we ook als gemeente de incidenten uiterst serieus.

We staan in goed contact met onze partners in het veld, zoals het jongerenwerk en het onderwijs. Er is een nauwe samenwerking met de scholen, het schoolmaatschappelijk werk en waar mogelijk ouders, waarbij het gezamenlijke doel is dat jongeren zo optimaal mogelijk kunnen opgroeien en we ze voor (verdere) ontsporing kunnen behoeden.

Ook ondernemers uit het centrum die ik gesproken heb, willen in goede samenwerking waar mogelijk een bijdrage leveren om de problematiek op te lossen, ook om verdere escalatie te voorkomen.

De politie is inmiddels met een aantal jongeren en hun ouders in gesprek geweest maar wat daar is uitgekomen blijft, vooral gezien de leeftijd van de daders, onbekend. Wel zou het gaan om meerdere incidenten.

/ / Nog meer interessants

Meer over
Delen

/ / Reacties