We gaan 20 jaar terug in de tijd met de jarige actrice Hanna Verboom Shownieuws BSR Agency
Auteur
11/05/2023 18:06

We gaan 20 jaar terug in de tijd met de jarige actrice Hanna Verboom


Er is er één jarig hoera hoera, dat kun je wel zien en dat is Hanna Verboom! Deze actrice én presentatrice, die in 1983 in België werd geboren, verhuisde op 12-jarige leeftijd naar Nederland. Als tiener woonde zij in Elst en ging ze twee jaar naar het Ichthus College in Veenendaal. Daarna volgde ze het vwo aan het Sint-Laurenscollege in Rotterdam en begon met de vooropleiding aan de toneelschool.

Daarnaast begon ik met acteren bij het studententoneel, dat vond ik gaaf! Het gaf een podium waarop ik verhalen kon vertellen. Daar kon ik me wel heel erg in kwijtraken

Haar doorbraak bij het grote publiek kwam in 2004 toen ze Ruud de Wild als presentator opvolgde in het BNN muziekprogramma 'Top of the Pops' en door haar hoofdrol in de romantische komedie Snowfever. Ze kreeg internationale bekendheid door naast Chris Tucker en Jackie Chan in de Hollywood-film "Rush Hour 3" en de comedy "Deuce Bigalow: European Gigolo" te acteren, maar natuurlijk staat haar zoenend hoogtepunt met Yolanthe voor altijd in ons geheugen gegrift.

Presenteren, acteren én sociaal ondernemen

Ze is niet voor een gat te vangen, want naast actrice en presentatrice is ze ook 'sociaal ondernemer' en heeft haar eigen non-profitorganisatie "Get It Done" opgericht die kleine ontwikkelingsprojecten over de hele wereld steunt. Tegenwoordig is Hanna ook de grote baas van "Cinetree", een online platform voor goede films en documentaires met een boodschap.

We zijn inmiddels bijna 20 jaar verder maar de inmiddels 40-jarige (toch wel een dingetje mijlpaal) Hanna ziet er nog steeds uit om door een ringetje te halen. Het is wat ons betreft dus hét moment voor een visuele terugblik!

1999 - Onbekende fotoshoot

BSR Agency

2004 - De première van de Nederlands film De Dominee

BSR Agency

2005 - Presentatie van van film Deuce Bigalow: European Gigolo

BSR Agency

2012 - De première van de film Quiz in Amsterdam

BSR Agency

2022 - De première van de film Elvis

BSR Agency

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties