BIOS uitlezen...
Ditzo weigert mogelijk levensreddende kankerbehandeling te betalen maar gaat na zware ophef toch akkoord Nieuws
Auteur
11/05/2023 12:02

Ditzo weigert mogelijk levensreddende kankerbehandeling te betalen maar gaat na zware ophef toch akkoord


Op TikTok en Instagram deelde de 32-jarige Masha haar hartverscheurende verhaal: ze heeft kanker. Stadium 4, en dan weet je dat de stront echt goed aan de knikker is. Er is echter een behandeling die weliswaar geen geweldige prognoses heeft (30% slagingskans, kleine kans op herstel), maargoed, je probeert natuurlijk alles om maar zo lang mogelijk bij je familie en je zoontje te blijven en op deze manier je leven te verlengen. De kosten van zo'n traject? Anderhalve ton, maar gelukkig was Masha verzekerd bij Ditzo (onderdeel van ASR) dus dat zou geen probleem moeten zijn. Toch?

Te duur

Toch wel dus, want via een medewerker van de klantenservice moest Masha horen dat Ditzo de behandeling niet ging vergoeden. Anderhalve ton was teveel voor een slagingspercentage van 30%, en oh ja, het geld zelf ophalen via een crowdfunding mocht ook niet want de behandeling moest vanuit een verzekeraar vergoed worden. Oftewel: Ditzo tekende hierbij haar doodvonnis.

Instagram/fitmasss

Ditzo trekt keutel in

Na haar verhaal ging de video echter viral en zoals je wellicht zou verwachten ontstond daar grote ophef. Je mag dus elke maand wel 150 euro aan premie betalen, maar als er dan ook echt iets aan de hand is dan word je weggestuurd. Alle nieuwssites besteedden aandacht aan haar verhaal en ook programma's als Radar en BOOS stonden al met geslepen messen klaar. Dat zag Ditzo ook wel aankomen en dus trokken ze de keutel in: de behandeling wordt tóch vergoed. 

Anderhalf ton is heul veul geld, snappen wij ook. 30% slagingskans is niet heel positief, en daarvan herstelt ook nog maar eens 7% volledig, de rest moet het doen met wat extra jaren. Echter, met een netto winst van 733 miljoen euro (bron) en een directeur die in 2019 nog €752.000,- aan salaris binnenharkte (bron) zou je zeggen dat er financieel wel een beetje rek in zit...

Het positieve verhaal

Instagram/fitmasss

Veel besproken

Veel besproken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties