Caroline van der Plas vindt ontmoeting met Zelensky op Nationale Dodenherdenking "heel misplaatst" Nieuws
Auteur
04/05/2023 11:01

Caroline van der Plas vindt ontmoeting met Zelensky op Nationale Dodenherdenking "heel misplaatst"


Verrassing! De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is gisteravond in Den Haag aangekomen en zal vandaag met Mark Rutte en Alexander De Croo praten. En er staat zelfs een ontmoeting met Nederlandse parlementsleden op de planning! De grote afwezige bij de toespraak van president Zelensky is Caroline van der Plas, want ze vindt het schandelijk dat op 4 mei niet alle aandacht uitgaat naar onze eigen verzetsmensen en onze eigen doden.

4 mei… Eén dag per jaar dat we ONZE oorlogsslachtoffers herdenken. Eén dag. DAT moet op 4 mei centraal staan! Niet Zelensky. Dat dit bezoek juist NU moet, vind ik heel misplaatst. Heb Kamervoorzitter eerder deze week dan ook laten weten dat ik niet bij ontmoeting met Zelensky zal zijn

Deze houding van Van Der Plas kan overigens niet iedereen waarderen. Iemand zegt "Je niet eens weet wat Zelensky gaat zeggen" en de ander vindt het juist extra krachtig om overdag schouder aan schouder te staan met een land dat nu op wrede manier wordt aangevallen. "Het hoeft elkaar helemaal niet uit te sluiten".

Poll

Poll

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties