Even terug naar 1983 voor een potje Castle Wolfenstein op de Atari Tech
Auteur
24/04/2023 21:04

Even terug naar 1983 voor een potje Castle Wolfenstein op de Atari


Je kunt je het bijna niet voorstellen, maar de Wolfenstein-serie is inmiddels alweer 40 jaar oud en begon niet, zoals veel mensen denken, met Wolfenstein 3D maar met de game Castle Wolfenstein. Dat ziet er wel eventjes iets anders uit dan de laatste paar games rondom B.J. Blazkowicz maar eerlijk is eerlijk: hoe lekker is het om zo'n game van zo'n joekel van een floppy in te laden op je Atari?

Floppy's in 2023?

Overigens worden er in sommige gevallen nog steeds floppy's gebruikt, al gaat het dan vaak wel om de 3.5 inch versies. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Muziekinstrumenten: sommige elektronische keyboard- en synthesizerfabrikanten gebruiken nog steeds floppy's om MIDI-bestanden op te slaan en te delen tussen apparaten.
  • Medische apparatuur: sommige oudere medische apparatuur, zoals röntgenmachines en CT-scanners, kunnen nog steeds gebruikmaken van floppy's voor het opslaan van beelden en patiëntgegevens.
  • Industriële machines: veel industriële machines en fabrieksapparatuur maken nog steeds gebruik van floppy's als een eenvoudige en betrouwbare manier om gegevens op te slaan en over te dragen.
  • Legacy computersystemen: er zijn nog steeds veel oude computersystemen en apparaten die floppy's gebruiken als het enige beschikbare opslagmedium. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige verouderde kassasystemen en computers in musea en archieven.

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties