Sylvana Simons wil alle 'witte mannen vervangen' tijdens discussie met Joost Eerdmans Politiek
Auteur
18/04/2023 10:07

Sylvana Simons wil alle 'witte mannen vervangen' tijdens discussie met Joost Eerdmans


Tijdens een debat over institutioneel racisme bij werkgevers die op basis van naam en/of achtergrond dezelfde cv's op een andere manier behandelen, stelt Sylvana Simons voor om - op basis van haar ervaringen uit het verleden - alle witte mannen te vervangen.

Het is mijn ervaring, onder andere in de politiek, dat veel van wat er mis gaat, gaat mis onder leiding van witte mannen. En nou was mijn vraag, hoe vreemd zou het zijn als ik zou voorstellen, per motie wellicht, om alle witte mannen op basis van de geleefde ervaringen hier in de Kamer maar ook in het land, te vervangen door mensen waar we die ervaring niet mee hebben?

Ze probeert hier een punt te maken richting Joost Eerdmans van JA21 door de 'praktijk' met een hypothetisch voorbeeld duidelijk te maken, maar dat is natuurlijk koren op zijn molen.

Het is weer zo typisch dat je in een debat over integratie hebt en over discriminatie, dat dan mevrouw Simons meteen weer met blanke vervangen, dat soort woorden, mannen, blanke mannen moeten worden vervangen. Dat is de manier hoe u alle oplossingen ziet in kleur, in zwart-wit, zoals u kent. En daar wordt u gelukkig vaak op aangesproken hier, dat dat precies het racisme is waar we geen behoefte aan hebben.

En het bleef nog lang onrustig in Den Haag.

/ / Vandaag ook veel bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties