BIOS uitlezen...
Plus-size blogger eist gratis vliegtuigstoelen en grotere toiletten in online petitie Nieuws
Auteur
17/04/2023 14:04

Plus-size blogger eist gratis vliegtuigstoelen en grotere toiletten in online petitie


Nu staat vliegtuigen niet echt bekend om hun royale plekken, comfortabele stoelen en overdadige ruimte, tenzij je business/first class vliegt natuurlijk, en dat wordt er allemaal niet echt beter op als je plus-sized bent. Je weet wel, dik, maar dat mogen we anno 2023 niet meer zeggen zonder gecancelled te worden. Plus-sized dus. Ook Jae'lynn Chaney, een Amerikaanse blogger, behoort tot die categorie en zij is er klaar mee: ze eist meer ruimte, grotere toiletten en gratis stoelen in een online petitie. Een aantal van haar eisen:

  • Alle plus-size passagiers moeten voorzien worden van een extra gratis stoel, of zelfs twee of drie stoelen, afhankelijk van hun grootte, om aan hun behoeften te voldoen en hun comfort tijdens de vlucht te garanderen.
  • Luchtvaartmaatschappijen moeten beschikken over grotere toiletten, gordelextenders en alternatieve zitplaatsen voor plus-size klanten, evenals ten minste één rolstoeltoegankelijke badkamer op alle nieuwe vliegtuigen.
  • Luchtvaartmaatschappijen en overheidsinstanties die de luchtvaartindustrie reguleren, moeten alle medewerkers trainen in het accommoderen van plus-size reizigers, inclusief het omgaan met gevoelige situaties en het bieden van passende klantenservice.

Daarbij gaat ze los met de uiteraard bekende termen: inclusiviteit, mensenrechten, uitsluiting, discriminatie, noem maar op. De petitie is inmiddels ruim 5.800 keer ondertekend, wat eigenlijk best mager (pun intended) is gezien de media-aandacht, maar we vermoeden dat de vliegtuigmaatschappijen binnen no-time buigen, want Amerika. Overigens ook bijzonder: wat ze in Amerika nu plus-sized noemen zouden ze in Nederland scharen onder morbide obesitas.

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties