Web classic: de dag dat Jeroen de straten van Utrecht onveilig maakte in zijn Opel Kadett Classics
Auteur
18/04/2023 14:02

Web classic: de dag dat Jeroen de straten van Utrecht onveilig maakte in zijn Opel Kadett


Vanaf 1999 tot 2002 kon Nederland genieten van de allergrootste mafkezen in het verkeer in het tv-programma Gevaar op de Weg. Mensen met een nogal, euh, bijzonder rijgedrag werden daar geconfronteerd met beelden van zichzelf in de hoop dat ze daarmee een beetje tot inzicht zouden komen. Het geheel werd toepasselijk aan elkaar gekletst door Allard Kalff en Olav Mol. Het programma was veelbesproken, want zelfs Justitie had er haar bedenkingen bij omdat het eventueel gevaarlijk rijden in de hand zou werken.

Een van de meest bekende/beruchte deelnemers was Jeroen, die in zijn Opel Kadett als een volslagen idioot door Utrecht knalt, door rood rijdt, stadsbussen laat schrikken, mensen van hun sokken rijdt en zich uiteraard van geen kwaad bewust is.

Banijay Benelux

Aantal ongelukken neemt drastisch toe

Vandaag is bekend geworden dat het aantal verkeersslachtoffers in 2022 schrikbarend hoog is. In totaal zijn er 737 mensen omgekomen, het hoogste aantal sinds 2008. Vooral het aantal fietsers dat slachtoffer werd van een verkeersongeval is bijzonder hoog: maar liefst 291 fietsers overleden. Dit is het hoogste aantal in de 27 jaar dat deze cijfers worden bijgehouden. Opvallend is ook dat een grote groep slachtoffers fietsende 75-plussers waren. In deze leeftijdsgroep is het aantal slachtoffers met 59% toegenomen. Het grootste aantal doden viel in Noord-Brabant. 

Overigens is de stijging ten opzichte van vorig jaar nog wel te verklaren, aangezien we vorig jaar nog te maken hadden met lockdowns, avondklokken en er véél meer thuis werd gewerkt.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties