Vrouw die mannen geld laat betalen voor pikante foto's blijkt door AI gegenereerd AI
Auteur
13/04/2023 17:04

Vrouw die mannen geld laat betalen voor pikante foto's blijkt door AI gegenereerd


Er wordt veel gesproken over kunstmatige intelligentie en dat sommige door de computer gegenereerde beelden en teksten straks niet meer van echt te onderscheiden zijn. Daar zijn een aantal Reddit-gebruikers inmiddels ook achter, nadat zij geld betaalden voor pikante kiekjes van een vrouw.

Zij meldde zich onder de naam Claudia op het medium aan en postte slechts één foto met het bijschrift: "Feeling pretty today!"

Te mooi om waar te zijn

Zoals dat tegenwoordig gaat werd ze besprongen door mannelijke gebruikers die haar ook geld boden voor ietwat spannendere foto's. Sterker nog, er werd ook daadwerkelijk geld overgemaakt, totdat andere Redditors onraad roken en eens wat beter naar de foto's keken. Snel daarna maakten de makers van deze 'Claudia' zich bekend: het waren een aantal studenten die wilden kijken hoe realistisch ze de foto's konden krijgen. Ze gebruikten hiervoor de AI-tool 'Stable Diffusion' en eerlijk is eerlijk: dit ziet er toch wel bijzonder realistisch uit. Overigens hebben de makers in totaal nog geen $100,- binnengekregen voordat ze vertelden hoe de vork in de steel zat; of de mannen het geld terug hebben gekregen vertelt het verhaal niet.

Ook bij VI werden AI-vrouwen besproken

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties