Drie kinderen en drie volwassenen doodgeschoten tijdens gerichte schietpartij op basisschool in Nashville, Tennessee Nieuws
Auteur
28/03/2023 10:02

Drie kinderen en drie volwassenen doodgeschoten tijdens gerichte schietpartij op basisschool in Nashville, Tennessee


Nou, dat geschreeuw rondom een nieuwe wapenwet in Amerika heeft flink geholpen want vannacht was het helaas weer raak in het land van de onbegrensde mogelijkheden: een vrouw schoot daar in een basisschool in Nashville, Tennessee drie volwassen en drie 9-jarige kinderen dood. De 28-jarige schutter werd daarbij ook door de politie gedood.

De vrouw (die zich identificeerde als man) met de naam Audrey Hale was een oud-leerlinge van de school maar een verder motief lijkt nog niet helemaal duidelijk. Ze kwam uit een streng religieus gezin en na huiszoeking bleek dat de basisschool niet haar enige doelwit was. Er werden kaarten, tekeningen en een manifest gevonden waarin meerdere doelwitten werden benoemd.

Inmiddels heeft ook president Joe Biden gereageerd met het inmiddels welbekende "Genoeg is genoeg!" en hij heeft het Congres dan ook opgeroepen op te treden tegen het nog steeds groeiende wapengeweld. Of er daadwerkelijk iets gaat veranderen weet niemand, maar we hebben zo'n vermoeden aangezien dit soort woorden bij elke schietpartij zijn geroepen.

Een nieuwsbericht over de schietpartij

CCTV-beelden van de dader

Veel besproken

Veel besproken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties