26-jarige moeder krijgt bizarre allergische reactie op medicijnen Bizar BSR Agency
Auteur
14/03/2023 11:33

26-jarige moeder krijgt bizarre allergische reactie op medicijnen


Nicole Donald, een 26-jarige moeder, werd in 2020 gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis. Om haar stemmingen te stabiliseren kreeg ze medicijnen voorgeschreven, maar die deden niet helemaal wat ze zouden moeten doen. Ze kreeg namelijk een bizarre allergische reactie.

Bloedende lippen

Het begon twee weken later met een relatief onschuldige koorts, maar kort daarna kreeg ze uitslag over haar hele lijf en begonnen haar lippen te bloeden.

Mijn huid voelde alsof het overal door de zon was verbrand, mijn lippen en de binnenkant van mijn mond bloedden en mijn ogen brandden. Mijn zicht begon zo wazig te worden dat ik mijn telefoon niet meer kon gebruiken of mijn familie kon zien. Ik kon niet eten of drinken omdat mijn mond vol zweren zat en mijn buik zo'n pijn deed.
BSR Agency
BSR Agency

Stevens-Johnson syndroom

In het ziekenhuis verergerde haar situatie, maar kwam er al wel vrij snel een antwoord op de vraag wat ze had. Een arts stelde vast dat ze het Stevens-Johnson syndroom had ontwikkeld; een ernstige aandoening van de huid en slijmvliezen, meestal veroorzaakt door medicijnen. Deze zeldzame en potentieel fatale ziekte begint met griepachtige symptomen, gevolgd door het optreden van een pijnlijke uitslag die zich verspreidt en blaartjes veroorzaakt.

Complicaties van het Stevens-Johnson-syndroom zijn o.a. longontsteking, sepsis (heftig reactie op een bacterie, schimmel, virus of parasiet) en meervoudig orgaanfalen. Volgens de Mayo Clinic sterft ongeveer 10% van de mensen die het syndroom krijgt.

Volledig hersteld

Na twee weken met steroïden en pijnstillers begon ze enigszins te herstellen en twee maanden later was ze volledig genezen. Ze probeert nu meer mensen bewust te maken van het Stevens-Johnson syndroom, omdat veel artsen er nog nooit van hadden gehoord. 

BSR Agency
BSR Agency

/ / Ook interessant

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties