Na het zien van deze AI-foto's van het "feest in de catacomben" kun je direct je therapeut bellen Picdumps
Auteur
13/03/2023 20:10

Na het zien van deze AI-foto's van het "feest in de catacomben" kun je direct je therapeut bellen


Wat de specifieke invoer was weten we niet...

Een kleine inleiding: kunstmatige intelligentie is als een monster dat je niet kunt zien, maar dat je wel voelt. Het is een technologie die onze levens steeds meer beïnvloedt, maar waarvan we nooit kunnen voorspellen wat de gevolgen zullen zijn. Het is een onbekend gebied waarin we steeds verder doordringen, maar waarvan de consequenties steeds meer angstaanjagend worden.

Ook bovenstaande tekst werd door onze grote AI-vriend geschreven en het lijkt erop dat deze tools het complete medialandschap gaan veranderen. Om kunst te maken heb je geen schilder meer nodig, songteksten schrijven is wel heel erg 2022, muziek maken kun je al uitbesteden en foto's genereer je gewoon met een text to image-applicatie.

Kunstmatige afbeeldingen

AI-applicaties om foto's mee te genereren op basis van enkele woorden schieten als paddestoelen uit de grond. Zo heb je Midjourney, Dall-E, Photosonic en Stable Diffusion, waarmee je - mits je de juiste keywords gebruikt - in enkele seconden een compleet unieke foto kan genereren. Soms niet te onderscheiden van echt, maar soms ook verontrustend gestoord, zoals dit "feestje in de catacomben". Wat de specifieke invoer was weten we niet, maar dat het er verknipt uitziet is wel duidelijk. 👀

/ / Video van de dag

/ / Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

/ / Reacties