BIOS uitlezen...
Nederlandse astrofotograaf maakt indrukwekkende timelapse van het Noorderlicht in Nederland Natuur
Auteur
28/02/2023 11:30

Nederlandse astrofotograaf maakt indrukwekkende timelapse van het Noorderlicht in Nederland


Je hoort van veel mensen dat ze naar het uiterste noorden van Scandinavië willen afreizen om het noorderlicht te zien. Dit bizarre natuurverschijnsel is absoluut uniek, en de afgelopen twee nachten zelfs in Nederland te zien! Oké, wellicht niet zo helder en actief als in het verre noorden, maar het scheelt je wel een miljoen uur reizen en evenzoveel euro's. Maar wat is dat noorderlicht eigenlijk?

Het noorderlicht ontstaat als de zonnestraling de atmosfeer van de aarde binnendringt. Deze straling wordt door de atmosfeer afgebogen en wordt vervolgens afgezet in het magnetisch veld van de aarde. Hierdoor worden elektronen in het magnetisch veld geactiveerd waardoor ze energie opnemen. De energie wordt vervolgens gereflecteerd en uitgestraald en tadaah: het noorderlicht!

Het was de afgelopen nachten dan ook bijzonder druk op open plekken zoals stranden want tsjah, dat wil je wel even meepikken toch? Ook astrofotograaf Marco Verstraaten was actief en maakte vanaf Den Oever deze supervette timelapse. Mocht je het gemist hebben omdat je nou eenmaal ook wil slapen dan heb je ook aankomende nacht nog een (kleine) kans om het licht te zien.

Twitter/MVerstraaten

Ook op andere plekken was het goed te zien

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties