BIOS uitlezen...
Slam dunk: basketbal-legende Michael Jordan is vandaag 60 jaar geworden Sport BSR Agency
Auteur
17/02/2023 13:45

Slam dunk: basketbal-legende Michael Jordan is vandaag 60 jaar geworden


Michael Jordan is vandaag 60 jaar geworden. Hij was in de jaren 90 één van belangrijkste spelers van de Chicago Bulls, waarmee hij 6 titels in de NBA won. Daarnaast heeft Jordans samenwerking met Nike geleid tot enkele iconische en meest populaire sneakers aller tijden, waaronder de Air Jordan-serie, die anno 2023 nog steeds als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Donatie als traktatie

Om het te vieren maakte hij een recordbedrag van 10 miljoen dollar (ruim 9 miljoen euro) over aan Make-A-Wish, een stichting die helpt bij het vervullen van wensen van ernstig zieke kinderen. Zij ontvingen nog nooit eerder zo'n enorm bedrag van één persoon. Sinds 1989 werkt hij al met de organisatie samen.

Over Michael Jordan

Michael Jeffrey Jordan, zoals hij volledig heet, werd geboren op 17 februari 1963 in Brooklyn (New York), maar groeide op in Wilmington (North Carolina). Hij studeerde aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, waar hij al liet zien dat' ie aardig kon basketballen; hij werd meerdere keren uitgroepen tot College Player of the Year. In 1984 ging hij spelen voor de Chicago Bulls waar hij 5 keer werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) van de NBA (1988, 1991, 1992, 1996 en 1998). Hij kreeg de bijnaam "Air Jordan" vanwege zijn buitengewone springvermogen en geniale moves op het veld.

BSR Agency

Switch naar honkbal

In 1993 besloot Jordan met pensioen te gaan en maakte hij een verrassende switch naar honkbal. Hij tekende een contract bij de Chicago White Sox en ging in de minor league spelen. Echter sloeg hij slechts 3 homeruns, wat hem de één van de slechtst scorende spelers maakte.

Na zijn 2 jarige "honkbalpensioen" kroop het bloed toch waar het niet gaan kon, en besloot hij weer voor de Chicago Bulls te gaan spelen. Hij leidde ze vervolgens 3 jaar op rij wederom naar een kampioenschap in de NBA.

BSR Agency

Vermogen

Dat hij niet alleen succes had als atleet is wel duidelijk inmiddels. Met een nettowaarde van meer dan $2,1 miljard is Jordan een van de rijkste atleten ter wereld. Zijn carrièreverdiensten als speler en zakelijk ondernemer zijn enorm. Daarnaast heeft hij ook nog verschillende investeringen gedaan in onroerend goed.

Bovendien heeft Jordan ook een belang in de Charlotte Hornets, die hij in 2010 heeft gekocht. Het NBA-team is nu meer dan $1,5 miljard waard, wat een enorme stijging is ten opzichte van de aankoopprijs van $275 miljoen. 

Tot slot: highlights!

Even genieten van enkele hoogtepunten uit zijn carrière.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties