Bodycambeelden: Tyre Nichols door 5 agenten doodgeslagen in Memphis Nieuws
Auteur
30/01/2023 11:30

Bodycambeelden: Tyre Nichols door 5 agenten doodgeslagen in Memphis


Bijna 3 jaar geleden stierf George Floyd door toedoen van een aantal blanke politieagenten, in het bijzonder Derek Chauvin die met zijn knie de luchtwegen van Floyd dichtdrukte, waarna de halve wereld ontplofte. Wekenlange protesten over de hele wereld, complete steden die ten prooi vielen aan plunderaars, Black Lives Matter dat het nieuws beheerste: Floyd was de druppel die de emmer van racistisch politiegeweld deed overlopen.

Tyre Nichols overleed op 10 januari ook door politiegeweld, al waren de daders in dit geval zwarte agenten. Uiteraard was daar ook best wat gedoe over, zeker na het vrijgeven van de bodycambeelden, maar op wat rustig verlopen protesten en wat geplunderde winkels na (want met een nieuwe PlayStation is het toch wat lekkerder protesteren blijkbaar) viel de ophef allemaal wel mee.

Toch is de dood van Nichols wel weer een schrijnend voorbeeld van een politiesysteem dat in de US of A nog steeds niet heel lekker lijkt te werken, en niet zozeer van een racismeprobleem. Politieagenten denken dat ze er alles kunnen maken, al lopen er in Amerika 62 miljoen mensen (geregistreerd) rond met een handwapen en dat maakt het politiewerk nét even een tandje ingewikkelder...

Protesten in Memphis

Nog meer protesten in Memphis

Een van de geplunderde winkels

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Meer over
Delen

Reacties

Reacties