Honderden aanhoudingen bij chaotische demonstratie van Extinction Rebellion op de A12 Nieuws
Auteur
28/01/2023 17:25

Honderden aanhoudingen bij chaotische demonstratie van Extinction Rebellion op de A12


Het was weer gezellig op de A12 vanmiddag. Actiegroep Extinction Rebellion had namelijk besloten, ondanks alle waarschuwingen, om toch de boel te blokkeren en te gaan demonstreren op de A12 in Den Haag. De politie en de brandweer moesten slijptollen en cola gebruiken om de klimaatactivisten te verwijderen. Ze hadden zich op allerlei manieren aan elkaar én aan de weg vastgemaakt, uit protest tegen de miljarden die Nederland uitgeeft aan subsidies voor producenten van fossiele brandstoffen.

Zowel de activisten als de agenten dragen gehoorbescherming tegen het geluid van de slijptol. Er worden gereedschapskisten met daarin ook hamers ingezet en de politie probeert vastgelijmde demonstranten van elkaar los te weken met behulp van cola.

Actievoerders lijmden zich via een buis aan elkaar vast. Langs de zijkanten van de weg en boven de tunnel stonden veel toeschouwers die de actievoerders op de weg aanmoedigen en de politie uitjoelen. Zij luisterden niet naar de oproep van de politie om richting het Malieveld te gaan. (bron: NU)

Enkele video's hieronder.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair