Bizar: bijna een kwart van de Nederlandse jongeren twijfelt aan de Holocaust Nieuws
Auteur
25/01/2023 11:15

Bizar: bijna een kwart van de Nederlandse jongeren twijfelt aan de Holocaust


De Tweede Wereldoorlog eindigde nog geen 80 jaar geleden en kende zo'n beetje de allerzwartste bladzijdes uit de menselijke geschiedenis. Toch blijkt uit recent onderzoek dat maar liefst 23% van alle Nederlandse jongeren (geboren tussen 1980 en 2012) gelooft dat de Holocaust een mythe is en dat het aantal Joden dat werd gedood zwaar is overdreven.

Nergens ter wereld waren de resultaten zo schokkend als in Nederland, aldus de Claims Conference, de organisatie die het onderzoek deed. Ook de kennis over deze periode lijkt extreem achter te blijven: 54% van de ondervraagden wist niet dat er tijdens die oorlog 6 miljoen Joden zijn omgekomen, 53% noemt Nederland als een land waar de Holocaust niet heeft plaatsgevonden en de meesten konden geen enkel doorgangskamp in Nederland noemen. Anne Frank was bij de meesten wel bekend, al wist 27% ook niet dat zij in een concentratiekamp is gestorven.

Minister van justitie Dilan Yeşilgöz noemde de resultaten ronduit schokkend en stelt dat er als samenleving nog veel werk te doen is.

Wat is de Holocaust?

Het is overigens niet alleen een Nederlands probleem

/ / Trending vandaag

Meer over
Delen

/ / Reacties