Het kan dus nóg gekker: M&M's gecancelled omdat ze "te woke" zouden zijn Nieuws
Auteur
24/01/2023 10:55

Het kan dus nóg gekker: M&M's gecancelled omdat ze "te woke" zouden zijn


Soms lees je van die berichten waarvan je direct je ballen in een fruitpers wil duwen. Nou, bereid je maar voor want we hebben er weer eentje en vandaag draait het om M&M's. Inderdaad, die chocoladesnoepjes, en dan in het bijzonder de reclames ervan. Die bestaan al sinds jaar en dag uit getekende cartoonfiguurtjes in de vorm van M&M's en daar was weinig mis mee.

Echter werden de 'vrouwelijke' figuurtjes steeds minder vrouwelijk (omdat dat ongelijkheid in de hand zou werken) en moest alles natuurlijk diverser en inclusiever. Hoge hakken werden ingeruild voor sneakers, vrouwelijke karakters hielden elkaars hand vast en er werd zelfs een paarse variant geïntroduceerd om "alle vrouwen die de status quo veranderen te eren". Ja, dáár zitten mensen echt op te wachten, geëerd worden met een paars chocolaatje. Tucker Carlson van Fox News noemde de snoepjes al lesbisch en obees.

Zeg maar dag tegen de reclames

Deze veranderingen schopten weer een heleboel (voornamelijk conservatieve) mensen tegen het zere been en dat liep zelfs zo uit de hand dat M&M's nu aangeeft volledig met de reclames te stoppen. Ze willen niet dat hun producten en reclames polariserend werken en dus worden de reclames binnenkort gedaan door een Amerikaanse actrice: Maya Rudolph. Gecancelled omdat je té woke bent, keurig!

2023, het jaar waarin je artikelen schrijft en leest over getekende snoepjes die lesbisch en obees zouden zijn waardoor mensen zich gekwetst voelen. Zullen we gewoon vast doorspoelen naar 2024?

UPDATE: het blijkt een ordinaire mediastunt te zijn, bah.

Tucker Carlson gaat los

Het statement van M&M's

/ / Ook interessant

Meer over
Delen

/ / Reacties