De LGBTQ+-discussie heeft een voordeel: er mogen binnenkort vrouwentepels op Instagram! Nieuws
Auteur
19/01/2023 10:25

De LGBTQ+-discussie heeft een voordeel: er mogen binnenkort vrouwentepels op Instagram!


Iedereen weet intussen wel dat vrouwentepels een grote no-no zijn op Instagram en Facebook. Meta houdt daar niet van en dat heeft menig gebruiker dan ook al een block of ban opgeleverd. Echterrrrrrrr gaat dat naar verluidt veranderen en zijn foto's van ontblote vrouwenboezems binnenkort toegestaan. Hoera, hashtagfreethenipple en set them puppies free!

Vanwaar de omslag? Nou, ontblote mannenlichamen waren op Insta nooit een probleem en aangezien er volgens sommigen 100 genders bestaan zouden de regels voor alles en iedereen gelijk moeten zijn. Blijft natuurlijk ook lastig, want als een man zich identificeert als vrouw, mogen zijn/haar tepels dan wél? Of andersom? Hoe dan ook, dit is in elk geval het bewijs dat de hele LGBTQIA+-discussie toch nog wat goeds oplevert.

De hele discussie werd opgestart door een Amerikaans stelletje waarvan de een non-binair is en de ander transgender, die een topless foto op Instagram knalden om te laten zien hoe trans-chirurgie in zijn werk ging en om geld op te halen voor een operatie. Die foto werd verwijderd maar na een hoop discussie weer teruggezet. Na onderzoek kwam een onafhankelijke instantie met de volgende conclusie:

The policy is based on a binary view of gender and a distinction between male and female bodies, which makes rules against nipple-baring “unclear” when it comes to intersex, non-binary and transgender users. It recommended that Meta “define clear, objective, rights-respecting criteria” when it comes to moderating nudity “so that all people are treated in a manner consistent with international human rights standards.

Meta heeft nog niet publiekelijk gereageerd, maar het lijkt erop dat ze deze adviezen over gaan nemen. Oftewel: blote jopen voor iedereen! Hoera!

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties