BIOS uitlezen...
Docutijd: Until the light takes us Muziek
Auteur
29/09/2019 19:00

Docutijd: Until the light takes us


Kerkverbrandingen, (zelf)moorden en veel heisa in de pers over vermeend satanisme: begin jaren 90 was er in Noorwegen een hoop te doen om hun populairste exportproduct: True Norwegian Black Metal. Een paar muzikanten wilden de wereld wakker schudden met hun muziek maar dat ging al snel veel verder dan dat. Het inspireerde tevens de onlangs uitgekomen film "Lords of Chaos", naar het gelijknamige boek. Best kijkwaardig overigens, maar niet altijd even waarheidsgetrouw.

Deze docu geeft je een bizar kijkje in het verleden van een van de meest angstaanjagende muzieksoorten die er zijn, voorzien van interviews en archiefbeelden. Varg Vikernes, de man die 21 jaar heeft gezeten voor moord op Mayhem-gitarist Euronymous en het in de hens zetten van (minimaal) 4 kerken komt ook uitgebreid aan het woord. Must-see voor elke liefhebber van extreme muziek en extreme denkbeelden.

Nog meer interessants

Nog meer interessants

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!

Reacties

Reacties