Ziekenhuis in Frankrijk ontruimd nadat 88-jarige man met granaat in z'n achterste wordt binnengebracht Bizar
Auteur
22/12/2022 13:00

Ziekenhuis in Frankrijk ontruimd nadat 88-jarige man met granaat in z'n achterste wordt binnengebracht


Iedereen die op de eerste hulp werkt zal het kunnen beamen: mensen stoppen vreemde dingen in lichaamsopeningen. Da's blijkbaar een drang die niet tegengehouden kan worden en regelmatig is het dan aan de artsen op de eerste hulp om zo'n ding weer te verwijderen. Niet alles is daar namelijk voor geschikt en sommige voorwerpen verdwijnen dankzij goed functionerende sluitspieren in een plek waar de zon niet schijnt.

Een 88-jarige Fransoos ging echter even next level en besloot een artilleriegranaat uit de Eerste Wereldoorlog in zijn darmkanaal te duwen. Ja, je leest het goed: een bom in z'n hol. Daarmee kon de beste man richting het ziekenhuis want tsjah, dat zat 'm uiteindelijk toch niet zo lekker, en de medewerkers aldaar besloten eerst het ziekenhuis voor een groot deel te ontruimen. Sterker nog, alleen de afdelingen gynaecologie en de kraamafdeling bleven open.

De unit (die zo'n 20 bij 5 cm groot was) werd uit de man gehaald, maar niet voordat de Explosieven Opruimingsdienst even hadden gedubbelchecked of dat allemaal wel veilig zou zijn. Hoe dat precies gegaan is weten we niet, maar we zien horrorbeelden voor ons van mannen in grote groene pakken die bij een hoogbejaarde man in zijn poepert gluren of de ingebrachte granaat op scherp staat ja of nee. Hoe dan ook, de man zou volgens artsen weer volledig herstellen en vermoed wordt dat hij de volgende keer voorzorgsmaatregelen neemt.

Dit is de bewuste unit

Ook in Engeland

Je zult het overigens nauwelijks geloven, maar dit is niet de eerste keer. Vorig jaar was er een gelijksoortig scenario in Engeland, waarbij de EOD werd opgeroepen voor een man met een bom in z'n achteringang. Toen ging het echter om een exemplaar uit de Tweede Wereldoorlog. Vreemde mensen op deze aarde...

Veel besproken

Veel besproken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair