Eindbaas én beenloze Zion Clark heeft zijn eerste MMA-gevecht gewonnen Sport
Auteur
21/12/2022 15:01

Eindbaas én beenloze Zion Clark heeft zijn eerste MMA-gevecht gewonnen


Zion Clark is een Amerikaanse worstelaar die met een zeldzame medische aandoening geboren is waardoor hij zijn benen heeft verloren. Hij is in een arm gezin in de Amerikaanse staat Ohio opgegroeid en toen hij acht jaar oud was moest hij een levensreddende operatie ondergaan waarbij beide benen werden geamputeerd.

In 2017 begon Zion met worstelen waar hij al snel heel goed in werd. In 2018 won hij zelfs de Ohio High School Athletic Association Division II State Championship waarmee hij de eerste geamputeerde worstelaar is die deze prestigieuze titel wint. Nadat hij zijn diploma had gehaald, verhuisde Zion naar Colorado waar hij van het Paralympic Combat Sports Team lid werd. Hier bouwde hij zijn worstelkwaliteiten verder uit en kon hij deel uitmaken van de wereldwijde worstelgemeenschap.

Vandaag de dag is Zion niet alleen een worstelbekerhouder en een inspiratiebron voor mensen met een handicap, hij is ook MMA-vechter geworden!

Ik vecht tegen valide mensen, ik versla valide mensen en ik ga valide mensen knock-out slaan. Zo simpel is het

Nou zal 'ie niet de beste tegenstander tegenover zich hebben gehad, maar het is per definitie bewonderenswaardig als je zonder benen een kooigevecht weet te winnen. 💪

And the winner is...

Nog meer interessants

Nog meer interessants

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties