Delen is lief

Email

Vrouw brengt bij Glazen Huis groet aan uithuisgeplaatste kinderen, wordt door security verwijderd

Het Glazen Huis van 3FM dat jaarlijks wordt neergezet in het kader van de actie 'Serious Request' staat dit jaar in Amersfoort en daar was gisteren een wel heel bizar tafereel te aanschouwen: een vrouw die een kerstgroet brengt aan haar kinderen Justin en Davey. Waarom op deze manier? Ook dat stond op haar protestbord: de kinderen zijn namelijk in 2019 onterecht uithuisgeplaatst. Je weet wel, dat ongelooflijke drama dat we sindsdien de toeslagenaffaire noemen. Deze moeder heeft haar bloedeigen kinderen dus al 3 jaar niet gezien en iedereen snapt dat je daar knap wanhopig van wordt.

De dame, Cindela den Drijver, wordt binnen no-time vakkundig door de security verwijderd. Er zou daar namelijk een demonstratieverbod gelden, dus hops, wegwezen, geen lastige verhalen in de uitzending. De moeder in kwestie is begrijpelijk verdrietig en boos en zegt dat ze alleen een kerstgroet aan haar kinderen wilde brengen. 3FM heeft tot zover nog niet gereageerd.

Wat het geheel extra pijnlijk maakt? Het thema van Serious Request 2022: "Het Vergeten Kind". Autsj.

Update: volgens sommigen zit de vork iets anders in de steel dan aanvankelijk werd gedacht. Bronnen melden ons dat de vrouw haar kinderen al 3 jaar om de week een paar uurtjes ziet en dat de uithuisplaatsing na 26 rechtszaken niet onterecht zou zijn. Het zou dan ook niets met de toeslagenaffaire te maken hebben, maar met jeugdzorg. Dat maakt het verhaal natuurlijk al wel ietsje anders, al blijven de beelden gezien het thema nog steeds pijnlijk.

Bitcoins minen, even geduld...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

Veel besproken

Topreactie (+)

Ik gun de moeder deze actie van harte. Het raakt me diep dat kinderen bij ouders zijn weggetrokken door het corrupte ambtenarenzooitje hier in Nederland. En waarvoor? Door een zelf verzonnen fabeltje over foutief verkregen opvangvergoeding. Al vind ik dat de misdadige overheid ervoor had moeten zorgen dat de kinderen kerst thuis bij papa en mama hadden moeten vieren! Schande en hopelijk zien de kinderen van deze moeder haar boodschap. 

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail