Vrouw brengt bij Glazen Huis groet aan uithuisgeplaatste kinderen, wordt door security verwijderd Nieuws
Auteur
20/12/2022 10:06

Vrouw brengt bij Glazen Huis groet aan uithuisgeplaatste kinderen, wordt door security verwijderd


Het Glazen Huis van 3FM dat jaarlijks wordt neergezet in het kader van de actie 'Serious Request' staat dit jaar in Amersfoort en daar was gisteren een wel heel bizar tafereel te aanschouwen: een vrouw die een kerstgroet brengt aan haar kinderen Justin en Davey. Waarom op deze manier? Ook dat stond op haar protestbord: de kinderen zijn namelijk in 2019 onterecht uithuisgeplaatst. Je weet wel, dat ongelooflijke drama dat we sindsdien de toeslagenaffaire noemen. Deze moeder heeft haar bloedeigen kinderen dus al 3 jaar niet gezien en iedereen snapt dat je daar knap wanhopig van wordt.

De dame, Cindela den Drijver, wordt binnen no-time vakkundig door de security verwijderd. Er zou daar namelijk een demonstratieverbod gelden, dus hops, wegwezen, geen lastige verhalen in de uitzending. De moeder in kwestie is begrijpelijk verdrietig en boos en zegt dat ze alleen een kerstgroet aan haar kinderen wilde brengen. 3FM heeft tot zover nog niet gereageerd.

Wat het geheel extra pijnlijk maakt? Het thema van Serious Request 2022: "Het Vergeten Kind". Autsj.

Update: volgens sommigen zit de vork iets anders in de steel dan aanvankelijk werd gedacht. Bronnen melden ons dat de vrouw haar kinderen al 3 jaar om de week een paar uurtjes ziet en dat de uithuisplaatsing na 26 rechtszaken niet onterecht zou zijn. Het zou dan ook niets met de toeslagenaffaire te maken hebben, maar met jeugdzorg. Dat maakt het verhaal natuurlijk al wel ietsje anders, al blijven de beelden gezien het thema nog steeds pijnlijk.

/ / Nog meer interessants

Meer over
Delen

/ / Reacties