Delen is lief

Email

Bizar: agent krijgt overdosis na aanraken van fentanyl tijdens routinecontrole

Agente Courtney Bannick hield tijdens een routine verkeerscontrole in Florida een auto aan en er leek weinig aan de hand te zijn. Echter lag ze binnen no-time op de grond naar adem te happen, want ongemerkt kwam ze in aanraking met de retesterke drug fentanyl, die de bestuurder opgerold in een dollarbiljet bij zich droeg.

Bannick droeg handschoenen, maar dat bleek niet genoeg bescherming: ze had een overdosis binnengekregen en leek ter plaatse te overlijden. Zover kwam het gelukkig niet, want dankzij vakkundig ingrijpen van haar collega's werd ze weer wakker zodat ze behandeld kon worden. Ze is inmiddels aan het herstellen en vertelde dat ze al 100 van dit soort controles had uitgevoerd, maar dat je maar één keer een minimale hoeveelheid van de drug hoeft aan te treffen voordat het gruwelijk misgaat.

Fentanyl is een synthetisch opiaat dat 50 keer sterker is dan heroïne en 100 keer sterker dan morfine. Het wordt vaak aan andere soorten drugs toegevoegd om de effecten daarvan sterker te maken.

Artikel delen

Embed code

Anderen bekeken ook

Topreactie (+)

Hoe is het dan met die bestuurder afgelopen die het bij zich droeg? Was ie immuun. Doorgewinterde fentanylsnuiver of zo?

Reacties ()

Download onze app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail