Bizar: agent krijgt overdosis na aanraken van fentanyl tijdens routinecontrole Nieuws
Auteur
15/12/2022 13:16

Bizar: agent krijgt overdosis na aanraken van fentanyl tijdens routinecontrole


Agente Courtney Bannick hield tijdens een routine verkeerscontrole in Florida een auto aan en er leek weinig aan de hand te zijn. Echter lag ze binnen no-time op de grond naar adem te happen, want ongemerkt kwam ze in aanraking met de retesterke drug fentanyl, die de bestuurder opgerold in een dollarbiljet bij zich droeg.

Bannick droeg handschoenen, maar dat bleek niet genoeg bescherming: ze had een overdosis binnengekregen en leek ter plaatse te overlijden. Zover kwam het gelukkig niet, want dankzij vakkundig ingrijpen van haar collega's werd ze weer wakker zodat ze behandeld kon worden. Ze is inmiddels aan het herstellen en vertelde dat ze al 100 van dit soort controles had uitgevoerd, maar dat je maar één keer een minimale hoeveelheid van de drug hoeft aan te treffen voordat het gruwelijk misgaat.

Fentanyl is een synthetisch opiaat dat 50 keer sterker is dan heroïne en 100 keer sterker dan morfine. Het wordt vaak aan andere soorten drugs toegevoegd om de effecten daarvan sterker te maken.

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties