Slachtoffer steekt overvaller neer na beroving van zijn Playstation 5 maar is nu zelf verdachte Nieuws
Auteur
08/12/2022 14:30

Slachtoffer steekt overvaller neer na beroving van zijn Playstation 5 maar is nu zelf verdachte


Vorig jaar zette Tyson van den H. (19) uit Oldenzaal zijn Playstation 5 op Marktplaats, waarna hij deze verkocht aan ene Daniëlle uit Zwolle. Ze spraken af in het Zwolse Park Eekhout, maar daar blijkt dat niet Daniëlle, maar twee overvallers van 17 en 20 gewapend met een mes op Tyson stonden te wachten. Weg spelcomputer, en nadat het slachtoffer achter de daders aan rende kwamen die terug voor een tweede confrontatie. Op zoek naar zijn telefoon kwam Tyson een mes tegen (dat hij naar verluidt bij zich had omdat hij leerling is van de koksopleiding) waarmee hij de dader in zijn rug stak. Hierna belde hij de politie.

Behoorlijk raak, want de overvaller heeft nu een dwarslaesie. Heb je wél genoeg tijd om lekker te gamen, maar dat terzijde. De officier van justitie eist nu 200 uur werkstraf en 2 jaar voorwaardelijke jeugddetentie voor het neersteken van de overvaller. Tysons advocaat ziet het heel anders:

Volgens hem gaat het hier om noodweer of een noodweerexces. Volgens hem hadden de twee overvallers weg kunnen fietsen toen ze hun buit hadden. Toen een van de Zwollenaren omkeerde en snel richting Van den H. fietste ontstond er volgens hem een dreigende situatie. Een confrontatie die volgens de advocaat los gezien moet worden van de eerdere overval. De tengere Van den H. was volgens hem fysiek, en ook numeriek in het nadeel, zij waren immers met zijn tweeën. (Bron: weblogzwolle)

Volgens hem is Tyson ook niet achter de overvallers aan gerend maar was hij bang en wist hij de weg niet, waardoor hij wanhopig naar de uitgang op zoek ging. De uitspraak is op 20 december, over een eventuele strafeis tegen de daders is nog niets bekend al vermoeden we dat die ene niet snel in herhaling zal vallen.

Poll

Poll

Ook deze snackbarmedewerkers in Apeldoorn lieten zich niet zomaar overvallen

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties