BIOS uitlezen...
Compilatie: 11 flinke klappers op de falende Biltse bussluis op een rij Fails
Auteur
06/12/2022 15:24

Compilatie: 11 flinke klappers op de falende Biltse bussluis op een rij


Voordat we gaan kijken, eerst even dit: een bussluis is een hindernis/blokkade aangebracht op een busbaan of een doorgang waar autoverkeer ongewenst is. De bedoeling van een bussluis is het tegengaan van niet-gewenst autoverkeer op een vrije busbaan of bij bepaalde doorritten.

Goed, nu dat duidelijk is het volgende: in De Bilt heeft de gemeente ook zo'n ding gebouwd, op de Blauwkapelseweg om precies te zijn. Echter gaat het daar niet helemaal lekker; automobilisten missen de borden en een grote witte pijl stuurt ze vervolgens een doodlopend fietspad op. Het resultaat: er stuiteren dagelijks auto's over de bussluis die voor duizenden euro's schade veroorzaakt.

Instagramkanaal

Omdat het niet bij een incident bleef besloten bewoners van een appartement aan de desbetreffende weg om een kanaal op Instagram aan te maken, en die te voorzien van de nodige video's. Sindsdien is er behoorlijk wat aandacht voor deze slopende bussluis gekomen.

De hamvraag!

De grote vraag hier is natuurlijk: is dit de schuld van de automobilist die niet goed oplet en dus beter uit z'n doppen moet kijken, of de fout van de gemeente die het niet goed heeft ingericht? Roept u maar!

Compilatie 🎥

IG/famous_bussluis_de_bilt

Een analyse van een lokaal nieuwstalent

Ook interessant

Ook interessant

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties