Delen is lief

Email

Jerry Afriyie van KOZP boos, Amnesty doet aangifte tegen relschoppers Staphorst

Het was ons het Sinterklaasweekendje wel weer hoor, want in Staphorst ging de vlam volledig in de pan tijdens de intocht. Demonstranten van Kick Out Zwarte Piet werden belaagd, auto's werden bekogeld en uiteindelijk werd de actiegroep weer teruggestuurd naar huis omdat de burgemeester de demonstratie had verboden vanwege de onrust in het dorp.

Dat zorgde ervoor dat Jerry Afriyie, de 'voorman' van de actiegroep, uiteindelijmk erg boos was.

Meermaals probeerden ze, vaak in blackface geschminkt, bussen te blokkeren en in te sluiten. Er werd met eieren gegooid, vreedzame demonstranten en hun voertuigen werden overgoten met brandstof en bekogeld met fakkels en vuurwerk. Het is duidelijk dat dit extreem gevaarlijke situaties heeft opgeleverd die nog veel slechter hadden kunnen aflopen.

Ook roept hij op om vooral aan de stichting te doneren omdat ze schade hebben geleden en om eventuele juridische kosten te dekken. Er wordt namelijk gekeken naar eventuele stappen tegen de gemeente voor het inperken van hun demonstratierecht, en om aangifte te doen wegens vernieling, het blokkeren van de weg en het gooien van vuurwerk.

Daar blijft het niet bij, want ook Amnesty International gaat aangifte doen van bedreiging, vernieling en intimidatie. Zij waren ook aanwezig bij de KOZP-demonstranten en waren ook doelwit van de tegendemonstranten.

De tweets van Jerry

Ook Slijptol was in Staphorst

Artikel delen

Embed code

So much wow

Topreactie (+)

KOPZ is een terroristische malafide rot bende .. opsporen en het land uit trappen. Amnesty moet hun grote bek houden ,smerige hippie clubje , waar was Amnesty toen vreedzame anti corona maatregelingen met harde hand de kop in werd gedrukt !!

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail