Jerry Afriyie van KOZP boos, Amnesty doet aangifte tegen relschoppers Staphorst Nieuws
Auteur
21/11/2022 12:45

Jerry Afriyie van KOZP boos, Amnesty doet aangifte tegen relschoppers Staphorst


Het was ons het Sinterklaasweekendje wel weer hoor, want in Staphorst ging de vlam volledig in de pan tijdens de intocht. Demonstranten van Kick Out Zwarte Piet werden belaagd, auto's werden bekogeld en uiteindelijk werd de actiegroep weer teruggestuurd naar huis omdat de burgemeester de demonstratie had verboden vanwege de onrust in het dorp.

Dat zorgde ervoor dat Jerry Afriyie, de 'voorman' van de actiegroep, uiteindelijmk erg boos was.

Meermaals probeerden ze, vaak in blackface geschminkt, bussen te blokkeren en in te sluiten. Er werd met eieren gegooid, vreedzame demonstranten en hun voertuigen werden overgoten met brandstof en bekogeld met fakkels en vuurwerk. Het is duidelijk dat dit extreem gevaarlijke situaties heeft opgeleverd die nog veel slechter hadden kunnen aflopen.

Ook roept hij op om vooral aan de stichting te doneren omdat ze schade hebben geleden en om eventuele juridische kosten te dekken. Er wordt namelijk gekeken naar eventuele stappen tegen de gemeente voor het inperken van hun demonstratierecht, en om aangifte te doen wegens vernieling, het blokkeren van de weg en het gooien van vuurwerk.

Daar blijft het niet bij, want ook Amnesty International gaat aangifte doen van bedreiging, vernieling en intimidatie. Zij waren ook aanwezig bij de KOZP-demonstranten en waren ook doelwit van de tegendemonstranten.

De tweets van Jerry

Ook Slijptol was in Staphorst

Ook interessant

Ook interessant

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties