BIOS uitlezen...
Ondertussen in Qatar: bier verboden, extreem duur eten, omkoperij en fanzones geleend van Fyre Festival Nieuws
Auteur
18/11/2022 11:00

Ondertussen in Qatar: bier verboden, extreem duur eten, omkoperij en fanzones geleend van Fyre Festival


Het WK staat op het punt van beginnen, maar ondertussen lijkt Qatar er alles aan te doen om de hele mensheid tegen zich te krijgen. Dat lukte al aardig met de 6.500 dode arbeiders, maar nu is het de beurt aan de fans. Die betalen 200 euro per nacht om in de fanzone te mogen overnachten en er was ze een luxe suite beloofd. Dat mag ook wel voor dat geld. De realiteit ligt alleen nét even anders, want zelfs de organisatoren van het Fyre Festival zouden zich voor deze onderkomens schamen. Oordeel zelf.

Wat er was beloofd

Wat ze kregen

Biertje? Nope!

De fans was ook beloofd dat er, alhoewel dat in het land niet gebruikelijk is, alcohol te krijgen zou zijn. In sommige delen van de stadions, buiten het stadion, in de fanzones en in de hotels. Ook daar lijkt Qatar een flinke u-turn te maken, want nadat eerst Budweiser (de hoofdsponsor) al was verteld dat ze hun bierkraampjes naar "minder prominente locaties" moesten verplaatsen, gaan er nu verhalen over een algehele ban. Wellicht met uitzondering van een afgesloten gedeelte van de fanzones, maar ook dat is nog niet duidelijk.

Zowel de FIFA als moederbedrijf AB InBev hebben nog niet gereageerd op de nieuwe situatie, maar als Qatar zich niet aan dat deel van de gemaakte afspraken houdt kon er door de drankgigant wel eens een schadevergoeding van epische proporties worden geëist. 

Lalalalalala geld

Dat eten en drinken verder prijzig is tijdens zo'n kampioenschap zal iedereen begrijpen, maar mensen op Twitter gaan momenteel nogal los op een Griekse salade. Of althans, wat daarvoor door zou moeten gaan. De kosten van dit droevige bakje konijnenvoer? 16 Australische dollar, oftewel ruim 10 euro. Mocht je daar een drankje bij willen dan wordt dat waarschijnlijk een colaatje, maar mocht je in bepaalde afgesloten gedeeltes tóch een biertje kunnen krijgen dan gaat je dat ruim 13 euro kosten. Nee, je verdriet verdrinken wordt in dat geval geen goedkope aangelegenheid.

Honger?

Qatar - Equador: 1-0

Het laatste nieuws is dat er ook is geprobeerd het team van Equador, dat de openingswedstrijd tegen Qatar zal spelen, om te kopen. Er zou 7,4 miljoen dollar betaald zijn om het team van Qatar met 1-0 te laten winnen, met een doelpunt in de tweede helft. Dit zou bevestigd zijn door vijf mensen uit Qatar en insiders bij het team van Equador. Nee, gaat verder allemaal lekker hoor, daar! Wordt gegarandeerd vervolgd.....

Trending vandaag

Trending vandaag

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties