Uitzending gemist: de boordradio van 'teamplayer' Max Verstappen na de GP van Brazilië Sport
Auteur
14/11/2022 13:30

Uitzending gemist: de boordradio van 'teamplayer' Max Verstappen na de GP van Brazilië


De race in Brazilië was er eentje om door een ringetje te halen. Overal inhaalacties, mooie gevechten, crashes, Russell die zijn eerste Grand Prix wint, maar uiteindelijk was er maar één gespreksonderwerp: Max Verstappen. Na een touché met Hamilton waarvoor Max (volgens alle experts onterecht) 5 seconden straf kreeg én hij de pits moest opzoeken voor een nieuwe neus was hij kansloos voor de overwinning.

Echter wist hij zich, mede te danken aan een late safetycar, nog aardig terug te knokken en reed hij op een 6e positie rond, vlak voor teamgenoot Perèz. Max was Alonso aan het opjagen voor een 5e positie, waarbij het team hem duidelijk aangaf dat als het inhalen niet zou lukken, dat hij dan Perèz voorbij moest laten. Die vecht namelijk nog voor een tweede positie in het coureurskampioenschap en kon die punten goed gebruiken.

Telegraaf-journalist Erik van Haren weet het zeker

Het resultaat is inmiddels bekend: dat deed Max dus niet. Sterker nog, hij was na de finish behoorlijk pissig op de boordradio en gaf aan dat ze dat nooit meer van hem mochten vragen. Zijn redenen daarvoor zou hij al eerder duidelijk hebben gemaakt. Wat die precies zijn blijft onbekend, maar er wordt veel gespeculeerd over de crash van Perèz tijdens de kwalificatie van Monaco. Perèz zou daar bewust zijn auto in de muur hebben geparkeerd, iets wat hij later ook aan het team zou hebben toegegeven, waardoor Max zijn (snellere) rondje niet af kon maken. De actie in Brazilië zou daarvoor een soort van vergelding zijn.

Volgens Christian Horner is inmiddels de lucht weer geklaard en zal Max er volgende week in Abu Dhabi alles aan doen om 'Checo' alsnog aan zijn tweede plek te helpen, maar echt veel goodwill heeft het de Nederlander niet opgeleverd...

Het interview met Christian Horner

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties