Delen is lief

Email

Personeel automuseum heeft lak aan klimaatdemonstranten en gaat doodleuk naar huis, demonstranten boos

Tomatensoep over een Van Gogh, aardappelpuree over een Monet, talloze blokkades op de openbare wegen en nu weer een klimaatdemonstratie bij het Volkswagen's Autostadt museum in Wolfsburg. Om iets specifieker te zijn: op het Porscheplein. Daar vonden Extinction Rebellion-leden het nodig zichzelf vast te lijmen nabij een dikke Porsche, waarbij ze uiteraard een flinke wensenlijst hadden: een maximumsnelheid van 100 km/u op de snelweg, minder uitstoot, je kent het riedeltje inmiddels wel.

Het personeel reageerde echter niet gestressed of paniekerig. Sterker nog, ze belden niet eens de politie. Ze erkenden doodleuk het recht om te protesteren, wensten de demonstranten veel succes, deden de kachel en de lampen uit en sloten de tent. Doei! Om de zoveel tijd kwam er een securityploeg met enorme zaklampen kijken of alles nog rustig was en daar bleef het bij.

Dat vonden de demonstranten toch niet helemaal de bedoeling en zij waren dan ook woest: Volkswagen had ze moeten voorzien van voedsel, een bak waar ze in konden kakken én medische behandeling omdat, jawel: HUN HANDEN ZO PIJNLIJK WAREN VAN HET VASTLIJMEN. Je verzint het niet... De volgende ochtend kwam de politie om de hele handel te arresteren.

Een item over het voorval op Sky News Australia

Artikel delen

Embed code

Soortgelijke artikelen

Topreactie (+)

Mooie actie van Volkswagen.  Waaron moeten ze sanitair regelen voor die soort wappies, ze gaan er zelf zitten.  Goed geregeld, medewerkers klaar voor de dag,  licht uit en kachel laag en lekker naar huis toe. Dit moeten ze vaker doen met die plakhandjes.

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail