Personeel automuseum heeft lak aan klimaatdemonstranten en gaat doodleuk naar huis, demonstranten boos Nieuws
Auteur
25/10/2022 12:15

Personeel automuseum heeft lak aan klimaatdemonstranten en gaat doodleuk naar huis, demonstranten boos


Tomatensoep over een Van Gogh, aardappelpuree over een Monet, talloze blokkades op de openbare wegen en nu weer een klimaatdemonstratie bij het Volkswagen's Autostadt museum in Wolfsburg. Om iets specifieker te zijn: op het Porscheplein. Daar vonden Extinction Rebellion-leden het nodig zichzelf vast te lijmen nabij een dikke Porsche, waarbij ze uiteraard een flinke wensenlijst hadden: een maximumsnelheid van 100 km/u op de snelweg, minder uitstoot, je kent het riedeltje inmiddels wel.

Het personeel reageerde echter niet gestressed of paniekerig. Sterker nog, ze belden niet eens de politie. Ze erkenden doodleuk het recht om te protesteren, wensten de demonstranten veel succes, deden de kachel en de lampen uit en sloten de tent. Doei! Om de zoveel tijd kwam er een securityploeg met enorme zaklampen kijken of alles nog rustig was en daar bleef het bij.

Dat vonden de demonstranten toch niet helemaal de bedoeling en zij waren dan ook woest: Volkswagen had ze moeten voorzien van voedsel, een bak waar ze in konden kakken én medische behandeling omdat, jawel: HUN HANDEN ZO PIJNLIJK WAREN VAN HET VASTLIJMEN. Je verzint het niet... De volgende ochtend kwam de politie om de hele handel te arresteren.

Een item over het voorval op Sky News Australia

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties