Een elektrische Rolls Royce?! Jawel, maak kennis met de brute Spectre Automotive
Auteur
19/10/2022 13:30

Een elektrische Rolls Royce?! Jawel, maak kennis met de brute Spectre


Inmiddels heeft zo'n beetje elk automerk wel een elektrisch model, maar een Rolls met een accu? Dat was toch wel een beetje vloeken in de kerk, want in het vooronder hoort zo'n zachtjes snorrende, 523 liter benzinemotor. Toch is ook dit merk overstag gegaan en dus kunnen we binnenkort de allereerste elektrische Rolls Royce in de showroom verwachten: de Spectre. Eerlijk is eerlijk: op het eerste gezicht lusten wij er wel eentje!

Zoals het een Rolls betaamt is het een enorm slagschip, want met een wielbasis van 3,21 meter moet je wel een beste oprit hebben. Het gevaarte weegt ook bijna 3.000 kilo, maar dankzij zijn vormen zou hij een stuk aerodynamischer moeten zijn dan zijn voorgangers. Met een volle accu zou je zo'n 520 kilometer moeten kunnen rijden, maar kleine sidenote: da's wel volgens de WLTP-norm. Trek daar in het dagelijks leven dus rustig maar een kilometertje of 100 af.

Met de 577pk sterke motor zou je die 3.000 kilo wel voort moeten kunnen slepen, al houdt het voor de echte liefhebber wellicht niet echt over. Deze wagen is dan ook niet als racemonster gebouwd, maar als luxe cruiser. Hij wordt in het vierde kwartaal van 2023 verwacht, de prijzen zijn echter nog onbekend. Ga er echter maar niet vanuit dat je hem kunt betalen: het blijft natuurlijk een Rolls...

De introductievideo

Gelukkig hebben we de foto's nog

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties