Kanye gonna Kanye: rapper op Twitter en Insta geblokkeerd vanwege antisemitisme Shownieuws
Auteur
11/10/2022 12:00

Kanye gonna Kanye: rapper op Twitter en Insta geblokkeerd vanwege antisemitisme


Het was een tijdje stil rondom Kanye West (of Ye, hoe je hem ook wil noemen) aangezien de beste man al zo'n twee jaar stil was op zijn socials. Nou, tot afgelopen week toen hij weer losging, en met succes: inmiddels is hij "vergrendeld". Oftewel, zijn accounts bestaan nog steeds maar hij kan niets meer plaatsen. De aanleiding waren een aantal antisemitische berichten.

Hij kreeg namelijk nogal wat kritiek op zijn "White Lives Matter"-shirt dat hij droeg tijdens de Fashion Week in Parijs, nadat hij eerder de hele BLM-movement als oplichters afschilderde. Diddy/Puff Daddy/Puffy/Fluffy/Hufflepuffy vond daar ook wat van en hij maakte zijn mening kenbaar via een Insta-video.

Shots fired!

Kanye zou Kanye niet zijn als hij daar niet volle bak bi-polair tegenin zou gaan en zo stuurde hij een sms, die hij natuurlijk screenshotte en op zijn socials plaatste. Die liepen al snel uit de hand en binnen no-time werden daar ook de Joden bij gehaald. Wat Kanye echter de das om deed waren de tweets die hij later plaatste:

I’m a bit sleepy tonight but when I wake up I’m going death con 3 On JEWISH PEOPLE. The funny thing is I actually can’t be Anti Semitic because black people are actually Jew also. You guys have toyed with me and tried to black ball anyone whoever opposes your agenda.

Tsjah, dát vond Twitter niet zo tof en zo zit Kanye dus weer in digitale lockdown. Wanneer hij weer mag posten is vooralsnog onbekend, maar we vermoeden dat ook de volgende poging niet zo lang zal duren.

De gesprekken tussen Kanye en Diddypuff

De tweet die hem de das om deed

Het bewuste shirt

Een item bij Entertainment Tonight

/ / Ook interessant

Meer over
Delen

/ / Reacties