Delen is lief

Email

Kees van der Spek onthult: meerdere kinderen aan verkeerde 'ouders' gekoppeld in Spoorloos

Misdaadverslaggever Kees van der Spek, a.k.a. Cheese from the Bacon, deed al een tijdje geheimzinnig over een grote onthulling die hij in zijn programma 'Oplichters Aangepakt" zou gaan doen, en gisteravond bij Jinek maakte hij bekend waar het over ging: het populaire tv-programma Spoorloos.

Dat heb je vast al wel eens gezien: mensen zijn familieleden kwijt en die worden door de makers van het KRO-NCRV-programma voor je opgespoord. Die mensen worden herenigd voor het oog van de camera, tranen met tuiten, prima kijkcijfers! Vaak ging het om geadopteerde kinderen die via het programma weer in contact kwamen met hun echte ouders. Echter heeft Kees ontdekt dat er in elk geval drie, maar mogelijk zelfs in vijf gevallen kinderen aan de verkeerde biologische ouders zijn gekoppeld. Autsj.

Voor dit soort programma's wordt vaak gebruik gemaakt van "fixers", vertelde Van der Spek gisteravond. In een aantal gevallen werd gebruik gemaakt van dezelfde man: Edwin Vela.

Dat is iemand die buiten beeld het onderzoek doet. Zo werken veel programma’s in het buitenland, die gebruiken fixers om dingen uit te zoeken. Hij is iemand op wie je blind moet kunnen vertrouwen. Maar hij bleek iemand te zijn waar je niet op moet vertrouwen.

Inmiddels heeft KRO-NCRV bevestigd dat er in 2 gevallen sprake was van "mismatches", 12 andere gevallen worden opnieuw onderzocht.

Artikel delen

Embed code

So much wow

Topreactie (+)

Als de npo nou stopt met overheidsgeld uit te geven aan programmas zoals Spoorloos dan stoppen de commerciële programmas ook met dit soort onzin. Win-win. En houden we nog wat geld over om de gasrekening te verlagen.

Reacties ()

Heb je onze app al?

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail