Kees van der Spek onthult: meerdere kinderen aan verkeerde 'ouders' gekoppeld in Spoorloos TV
Auteur
11/10/2022 10:42

Kees van der Spek onthult: meerdere kinderen aan verkeerde 'ouders' gekoppeld in Spoorloos


Misdaadverslaggever Kees van der Spek, a.k.a. Cheese from the Bacon, deed al een tijdje geheimzinnig over een grote onthulling die hij in zijn programma 'Oplichters Aangepakt" zou gaan doen, en gisteravond bij Jinek maakte hij bekend waar het over ging: het populaire tv-programma Spoorloos.

Dat heb je vast al wel eens gezien: mensen zijn familieleden kwijt en die worden door de makers van het KRO-NCRV-programma voor je opgespoord. Die mensen worden herenigd voor het oog van de camera, tranen met tuiten, prima kijkcijfers! Vaak ging het om geadopteerde kinderen die via het programma weer in contact kwamen met hun echte ouders. Echter heeft Kees ontdekt dat er in elk geval drie, maar mogelijk zelfs in vijf gevallen kinderen aan de verkeerde biologische ouders zijn gekoppeld. Autsj.

Voor dit soort programma's wordt vaak gebruik gemaakt van "fixers", vertelde Van der Spek gisteravond. In een aantal gevallen werd gebruik gemaakt van dezelfde man: Edwin Vela.

Dat is iemand die buiten beeld het onderzoek doet. Zo werken veel programma’s in het buitenland, die gebruiken fixers om dingen uit te zoeken. Hij is iemand op wie je blind moet kunnen vertrouwen. Maar hij bleek iemand te zijn waar je niet op moet vertrouwen.

Inmiddels heeft KRO-NCRV bevestigd dat er in 2 gevallen sprake was van "mismatches", 12 andere gevallen worden opnieuw onderzocht.

Ook interessant

Ook interessant

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair