BIOS uitlezen...
Crashdetectie iPhone 14 werkt iets té goed en belt hulpdiensten tijdens achtbaanritje Tech
Auteur
10/10/2022 15:30

Crashdetectie iPhone 14 werkt iets té goed en belt hulpdiensten tijdens achtbaanritje


Het is best een toffe functie: de crashdetectie die op de nieuwe iPhone 14 en de nieuwe Apple Watch Series 8, SE en Ultra zit. Het principe is simpel, want als de sensoren en gyroscoop denken een crash te registreren komt er een melding op het scherm. Druk je die niet snel genoeg weg dan belt het apparaat de hulpdiensten met een geautomatiseerde boodschap en de locatie.

Handig, maar nu blijkt dat die functie net iets te goed werkt. Alleen in het pretpark Kings Island al is er sinds de release van de iPhone 14 (16 september jongsleden) al 6 keer naar de hulpdiensten gebeld. Niet vanwege een noodgeval maar omdat de telefoon een achtbaanritje foutief registreerde als ongeluk. Niet echt heel praktisch dus.

Ondertussen heeft pretpark Dollywood al een bord neergezet waarin wordt gewaarschuwd voor dit fenomeen en dat je je telefoon niet mee mag nemen tijdens de rit. Apple heeft vooralsnog nog niet gereageerd op het voorval.

De noodmelding

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties