Mensen reageren verontwaardigd op video's van vluchtelingen van het 'luxe' cruiseschip in Velsen-Noord Random
Auteur
04/10/2022 12:31

Mensen reageren verontwaardigd op video's van vluchtelingen van het 'luxe' cruiseschip in Velsen-Noord


Op TikTok gaat een video rond van een Syrische vluchteling die zijn 'luxe leven' op de asielboot in Velsen-Noord filmt. Het cruiseschip dat plek voor zo'n 1200 mensen biedt wordt getoond als een luxe verblijf met alleen maar goed eten.

Nu de video's ook op Twitter rondgaan, reageren mensen verontwaardigd aangezien zij met moeite hun energierekeningen kunnen betalen.

Wist je dat er Nederlanders in hun auto slapen omdat de huizen naar asielzoekers gaan? [...] Ik wacht al 5 jaar op een huis hier in IJmuiden/Velsen-Noord. Het is allemaal dezelfde buurt

Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) krijgen vluchtelingen een basic opvang; een hut, er wordt drie keer per dag door de crew van het schip voor eten gezorgd en er zijn activiteiten aan boord, zoals taallessen en sport. Veel faciliteiten op het schip, zoals het casino, zwembad, winkels en sauna, zijn gesloten.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties