BIOS uitlezen...
Zucht-steun-kreun: Lucas uit Stranger Things heeft de minste volgers en dat is uiteraard racisme! TV
Auteur
29/09/2022 15:00

Zucht-steun-kreun: Lucas uit Stranger Things heeft de minste volgers en dat is uiteraard racisme!


Even voor de duidelijkheid: wij zijn hier een kudde blanke/witte/roomkleurige/zalm-achtige mannen (Arif is wel bruin maar dat komt uit een tube), dus nee, wij hebben nooit echt racisme ervaren. Toch weten sommige mensen er een dusdanig verhaal van te maken dat het ook voor ons ongeloofwaardig wordt. Caleb McLaughlin bijvoorbeeld, de acteur die Lucas speelt in Stranger Things.

Hij gaf onlangs namelijk een interview waarin hij over zijn ervaringen met racisme vertelde, waarover hij enkele voorbeelden gaf. Zo was de rij voor een handtekening bij Millie Bobby Brown (Eleven) op zijn eerste Comic Con veel langer en volgens hem had dat deels te maken met het feit dat hij zwart is. Een andere reden is dat hij in het eerste seizoen niet zo aardig tegen Eleven was, en mensen nemen dit soort rollen nou eenmaal erg serieus. Ook heeft hij op Instagram 10 miljoen minder volgers dan de rest en dat is ook racistisch.

Wat hij echter wel even vergeet is dat hij geen hoofdrol speelt, in de serie niet echt een heel interessant achtergrondverhaal heeft en sommige acteurs nou eenmaal veel aansprekende rollen hebben. Lucas was nou niet echt enorm op de voorgrond en afgezien van zijn wel/niet-relatie met Max gebeurde er eigenlijk weinig om het karakter. Daarbij heeft de beste man alsnog ruim 15 miljoen volgers, dus echt te klagen heeft hij niet. Oké, Millie Bobby Brown heeft er 58,5 miljoen, maar of dat racistisch is?

Ook interessant

Ook interessant

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties