Russen zoeken massaal online naar "eigen arm breken" na Poetins besluit om te mobiliseren Nieuws
Auteur
22/09/2022 10:50

Russen zoeken massaal online naar "eigen arm breken" na Poetins besluit om te mobiliseren


Na de speech van Vladimir Poetin gisteren, waarin hij aangaf 300.000 extra mensen te willen mobiliseren, is er in het land nogal wat veranderd. Vliegtickets naar het buitenland zijn praktisch uitverkocht en de wél beschikbare stoelen zijn onbetaalbaar, om maar een voorbeeld te noemen. De Russische maatschappij Aeroflot weigert op dit moment zelfs überhaupt tickets te verkopen aan mannen tussen de 18 en de 65, en voor de grens naar Finland staan lange files. Waarom? Logisch: mensen willen het leger niet in en weigeren zich op te offeren voor Poetins grootheidswaanzin.

Google is je vriend

Tot zover worden alleen mensen met een militaire achtergrond opgeroepen, maar het merendeel van de mensen is doodsbang dat die oproep straks wordt uitgebreid. Het wordt zelfs nog gekker, want naast de mensen die proberen te vluchten zijn er ook creatievelingen aan het Googlen geslagen, en dan voornamelijk naar manieren om onder de dienstplicht uit te komen. Een van de meest gebruikte zoektermen van dit moment? "Hoe breek ik mijn eigen arm". Ja, serieus: mensen zijn bereid zichzelf dat aan te doen in de hoop dat ze dan worden afgekeurd.

Niet zo gek overigens, want weigeren om te vechten kan je 10 jaar cel opleveren. In meerdere steden zijn er ook al demonstraties geweest, maar die worden door de politie stevig neergeslagen en er is alweer een nieuwe waarschuwing uitgegaan: demonstranten worden opgepakt en direct richting het leger gebracht.

Een file voor de Russisch/Finse grens

De mobilisatie is begonnen

De oplossing: pak gewoon een trapleuning met je skateboard

/ / Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

/ / Reacties