Winnares Holland's Next Top Model blijkt prijzengeld nooit te hebben gekregen want "te dik" Shownieuws
Auteur
09/09/2022 12:00

Winnares Holland's Next Top Model blijkt prijzengeld nooit te hebben gekregen want "te dik"


Je hebt vast wel eens tijdens het zappen Holland's Next Top Model voorbij zien komen. Wellicht zelfs blijven hangen, want een hele lading mooie vrouwen op je scherm. De winnares had altijd een behoorlijke modellencarrière voor zich liggen, want modellen als Kim Feenstra, Loiza Lamers, Sylvia Geersen en vele anderen kwamen via HNTM het wereldje ingerold. Naast een modellencontract lag ook een behoorlijke bak geld in het verschiet, want de winnaar zou €50.000,- ontvangen. Niet misselijk, maar het blijkt dat sommige winnaressen dat bedrag nooit hebben gekregen.

Nikki Steigenga won het programma in 2013, maar kreeg het geld nooit. Daar zaten namelijk wat regeltjes aan vast: je moest heupmaat 90 hebben én houden. Even ter verduidelijking: da's ongeveer maat luciferhoutje. Volgens Nikki wist de organisatie héél goed dat zij die maat niet had en zij vermoedt dan ook vuil spel:

In het contract staan kleine lettertjes waar je je wel aan moet houden om dat bedrag te winnen. Wat ze heel slim spelen. Ik moest heupmaat 90 heb. Doutzen Kroes heeft niet eens heupmaat 90. Dat wisten ze. Ik heb die maten niet en ik weet ook niet of ik ooit heupmaat 90 zou kunnen worden. Ik kan niet in hun koppies kijken, maar ik denk dat ze het contract heel slim hebben opgesteld. Dat ze heel slim mij als winnaar hebben uitgekozen en bijvoorbeeld niet Anke (een mede-finalist), die wel heupmaat 90 had. (Bron: RTL Boulevard)

Ze durfde zelf niet tegen de organisatie in te gaan (en haar ouders ook niet) want tsjah, die mensen kunnen jouw carrière maken of breken. Tot gisteren dan, toen ze zich uitsprak in de YouTube-serie "En dan?" van Daelorian van der Kolk, ook oud deelneemster van het programma. RTL heeft tot zover nog niet gereageerd.

Ook Juicechannel dook in de materie en zij kwamen erachter dat Nikki echt niet de enige was. Dit gaat nog wel een staartje krijgen...

De stories van Juicechannel

Instagram/juicechannel__
Instagram/juicechannel__
Instagram/juicechannel__
Instagram/juicechannel__
Instagram/juicechannel__
Instagram/juicechannel__

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties