31-jarige transgender hoopt van de KNVB met 15-jarige meisjes te mogen voetballen en om te kleden Lifestyle
Auteur
30/08/2022 10:33

31-jarige transgender hoopt van de KNVB met 15-jarige meisjes te mogen voetballen en om te kleden


Oké, we hebben met zijn allen gelachen toen Emile Ratelband wettelijk zijn leeftijd wilde verlagen omdat hij zich jonger voelde dan hij was. Hilarisch natuurlijk, al was dat natuurlijk een aanklacht tegen het feit dat je tegenwoordig je geslacht aan kunt passen aan hoe je je voelt. Fast forward naar 2022, waar dit soort verhalen echt waar lijken te zijn en waar we ineens het grootste medeleven mee moeten hebben.

Het draait hier om Marjolein Schepers, een 31-jarige transgender die twee jaar geleden in transitie besloot te gaan nadat ze geboren werd als Jordy. Ze kreeg een V in haar paspoort en ook bij de KNVB werd ze als vrouw geregistreerd. Was ze blij mee, want ze leefde zo'n beetje voor het voetballen. Ze reed zelfs 5 uur om anderhalf uur te kunnen voetballen omdat ze bij een team in Lisse betere aansluiting vond. So far so good, moet iedereen lekker zelf weten, leven en laten leven, vrede en liefde voor iedereen. Stelletje hippies. Ze mocht daar ook mee de kleedkamer, en dat vond ze "het mooiste cadeau dat ze ooit had kunnen krijgen".

KNVB doet niet mee

De KNVB was er echter iets minder blij mee en stak er een stokje voor: de bond stond namelijk niet toe dat zij als 31-jarige in een team speelde met meiden van onder de 20. Inmiddels heeft ze al 16 weken niet gevoetbald, ook al komt dat ook door de pijn in haar heupen die is ontstaan na het toedienen van vrouwelijke hormonen. Ze wil weer het veld op, en daarom schreef ze een brief aan de KNVB.

In mijn paspoort staat dat ik 31 jaar ben, maar zo voel ik me niet. Ik zit vol hormonen en voel me een meisje van vijftien. De KNVB is bang dat ik te sterk ben om met en tegen jonge meiden te spelen. Dat is niet zo, en dat kun je ook niet beoordelen vanuit een stoel in Zeist. [...] Ik heb de pech zo geboren te zijn. En natuurlijk had ik hier veel eerder mee naar buiten moeten komen, maar neem van mij aan: als je in een dorpje in Drenthe woont, dan is dat wel wat je het laatste doet. (Bron: VPRO Tegenlicht)

Transfer naar Italië

Ze had overigens in Italië kunnen spelen, want ze is zelfs gevraagd om een transfer te maken. Dat ging uiteindelijk niet door:

Ik spreek helemaal geen Engels, ben nog nooit buiten Nederland geweest. Voor een meisje als ik is naar Lisse gaan al een hele onderneming, dus ik heb het niet gedaan. En ergens denk ik ook dat ze me alleen belden om hun diversiteitsvinkje aan te kunnen vinken.

To be continued, maar ongeacht hoe iemand zich voelt: het blijft toch een beetje vreemd om iemand van 31 die geboren is als man tussen de 15-jarige meisjes in een kleedkamer te zetten, of ligt dat aan onze ouderwetse denkbeelden? Laat het weten in onderstaande poll!

South Park hakte al eens eerder op dit onderwerp in

Poll

Poll

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties