Weduwe van Kobe Bryant krijgt 16 miljoen van de stad Los Angeles na fatale helikoptercrash Nieuws
Auteur
26/08/2022 09:20

Weduwe van Kobe Bryant krijgt 16 miljoen van de stad Los Angeles na fatale helikoptercrash


Het lijkt al veel langer geleden, maar het was januari 2020 toen een helikoptercrash nabij Los Angeles het einde maakte aan het leven van basketballegende Kobe Bryant, zijn 13 jarige dochter en nog twee inzittenden. Naderhand startten de weduwe van Bryant, samen met Chris Chester (waarvan de vrouw en dochter tijdens dezelfde crash omkwamen) een rechtszaak omdat reddingswerkers foto's van de crash en de slachtoffers hadden gemaakt.

Deze foto's gingen rond tijdens onder andere een brandweergala, en ook stuurden politieagenten elkaar de foto's door tijdens het spelen van videogames. Bryant en Chester klaagden de stad aan voor schending van hun privacy en emotionele schade. Daar was de rechter het mee eens want die kende de twee maar liefst 31 miljoen dollar toe. Het onderzoek werd bemoeilijkt doordar de agenten in kwestie hun telefoons al hadden gereset en doordat harde schijven van laptops plotseling verdwenen waren, maar toch vond de rechter het verhaal duidelijk genoeg voor deze schadevergoeding.

Weduwe Bryant trof overigens eerder al een schikking met het helikopterbedrijf: de piloot had in die weersomstandigheden nooit moeten besluiten om te gaan vliegen, en ook zou de piloot niet voldoende getraind zijn. De hoogte van de schikking is onbekend, maar naar verluidt had ze het bedrijf aangeklaagd voor honderden miljoenen.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair