Platenlabel laat virtuele rapper vallen na ophef over zijn uiterlijk en teksten Muziek
Auteur
24/08/2022 14:00

Platenlabel laat virtuele rapper vallen na ophef over zijn uiterlijk en teksten


Och jeetje, het is weer eens niet goed en er zijn weer eens boze sneeuwvlokjes. What else is new. Wie is er vandaag het slachtoffer? Rapper FN Meka, en zijn platenlabel heeft hem direct laten vallen.

Bijzondere sidenote is dat FN Meka niet bestaat, maar een virtueel karakter is dat leeft in augmented reality en wordt gevoed door kunstmatige intelligentie. Zijn raps worden wel door een mens uitgevoerd, maar zijn teksten, muziek én uiterlijk worden door de computer geschreven. Binnen no-time had de Tekashi69-clone 10 miljoen volgers op TikTok, een platencontract bij Capitol Records en een single (samen met rapper Gunna) genaamd Florida Water.

Allemaal leuk en aardig, totdat de woke-gemeenschap ermee aan de haal ging en vond dat het karakter een karikatuur van de zwarte gemeenschap was en dat de rapper 'racial slurs' gebruikte.

Dag platencontract

Toch wel bijzonder, want de rapper is gemaakt door kunstmatige intelligentie en door duizenden uren aan bestaand materiaal te bestuderen. Blijkbaar is het in een wereld vol zwarte rappers met gezichtstattoos en rare haren die de ene na de andere 'racial slur' gebruiken dan niet netjes om een zwarte rapper met gezichtstattoos en rare haren te laten ontstaan, want het label dropte hem meteen en kwam met excuses:

We offer our deepest apologies to the Black community for our insensitivity in signing this project without asking enough questions about equity and the creative process behind it. We thank those who have reached out to us with constructive feedback in the past couple of days — your input was invaluable as we came to the decision to end our association with the project.

Welkom in 2022 mensen, het gaat nog lang onrustig blijven.

Kijk 'm effe lekker moonwalken

In de studio

Veel besproken

Veel besproken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair