BIOS uitlezen...
Zo kijk en stream je veilig de Formule 1 vanuit het buitenland Sport
Auteur
29/08/2022 09:03

Zo kijk en stream je veilig de Formule 1 vanuit het buitenland


Zit je er al klaar voor om te zien hoe Max Verstappen weer een Grand Prix op zijn naam staat? Het kan best lastig zijn om een goede Formule 1 stream te vinden. De gemakkelijkste manier om in Nederland naar de Formule 1 te kijken, is door een abonnement te nemen op Viaplay. Dat bedrijf is samen met F1 TV Pro één van de weinige aanbieders die in Nederland de wedstrijden mag uitzenden. Maar het kost wel wat: je bent zo dertien euro per maand verder. Dan krijg je niet alleen Formule 1, maar ook darten, Bundesliga en wat Scandinavische thrillers. Grote kans dat je daar niet op zit te wachten als je alleen F1-fan bent.

Formule 1 stream kijken

Met Viaplay betaal je vaak voor meer dan je nodig hebt. Zit je niet te wachten op darters of de Bundesliga? Dan betaal je er wel voor, maar kijk je er niet naar. Zonde! Bovendien is niet iedereen even blij met het feit dat Viaplay de rechten in handen heeft. Bij Ziggo Sport werden kijkers jarenlang verwend met het goede commentaar van twee helden: Jack Plooij en Olav Mol. Maar bij Viaplay moest het anders en werden de commentatoren vervangen. Het resultaat: veel kijkers klagen over het slaapverwekkende commentaar. En ook de kwaliteit van de streams is vaak niet best; HD ontbreekt of er komen allerlei foutmeldingen in beeld.

Grote kans dat je dan eens wat anders wilt bekijken. Je kunt uitwijken naar F1 TV Pro. Het voordeel daarvan is dat je zelf de regisseur bent. Het is mogelijk zelf de camera aan te klikken die je wilt bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld met Max meerijden tijdens de weekend, of vanuit iedere hoek het circuit zien. Maar met bijna 65 euro per maand betaal je ook daarvoor waarschijnlijk meer dan je lief is. Als echte Nederlander wil je op zoek naar een gratis stream met een VPN. Dat gaat niet al te gemakkelijk, want je loopt waarschijnlijk al snel tegen een geoblokkade op. Als je eenmaal de stream hebt gevonden, is het gebruik van Grand Prix Radio op je smartphone een goede tip. Dan heb je gewoon weer het commentaar van Mol en Plooij.

Buitenlandse Formule 1 streams kijken met een VPN

Het is niet overal in Europa zo dat je moet betalen voor Formule 1. Er zijn zelfs omroepen die de wedstrijden gratis uitzenden. Denk bijvoorbeeld aan het Oostenrijkse Servus TV. Deze zender zendt de wedstrijden gratis en legaal uit. Bovendien is de stabiliteit van de streams beter dan van de aanbieders in Nederland. Het enige waar je mee moet leren leven, is het Duitse commentaar. Al kan ook dat best een verademing zijn. Maar om naar de Oostenrijkse zender te kunnen kijken, heb je een IP-adres uit Oostenrijk nodig.

Probeer je vanuit Nederland naar de stream te kijken? Dan krijg je waarschijnlijk een foutmelding dat de beelden niet uitgezonden mogen worden buiten Oostenrijk. Ook dat is gemakkelijk te fiksen. Je hebt alleen een Oostenrijks IP-adres nodig. Zo’n IP-adres kun je krijgen als je een VPN (Virtual Private Network) installeert.

VPN gebruiken voor Formule 1

Zit je in het buitenland en wil je naar de Nederlandse Formule 1 streams kijken? Dan heb je een Nederlands IP-adres nodig. In het buitenland zijn de beelden namelijk geblokkeerd. Maar daar kun je gemakkelijk omheen door een VPN te gebruiken. Met een VPN stuur je al je internetverkeer over de server van de VPN-aanbieder. Zo’n provider heeft heel wat servers in de wereld staan, waardoor je een ruime keuze hebt. Ben je dus op vakantie in het buitenland en kun je niet kijken? Zet dan je VPN-software op ‘Nederland’. Je maakt dan verbinding met een server in Nederland, zodat je het juiste IP-adres krijgt.

Een VPN gebruiken is ook heel gemakkelijk. Voor nog geen drie euro per maand heb je een goede VPN-aanbieder gevonden waarmee je zonder problemen naar Formule 1 kunt kijken. Je hoeft alleen een account aan te maken en een abonnement af te nemen. Daarna kun je de software downloaden voor je laptop, smartphone, tablet of computer. Na het installeren log je in en kies je de gewenste server. Als je dus wilt kijken naar een gratis stream uit Oostenrijk, Albanië of Brazilië, hoef je alleen maar met de server op deze locaties verbinding te maken. Je krijgt dan een IP-adres uit dat land, zodat je snel gratis kunt kijken. Voordeel is ook nog eens dat je anoniemer op het internet bent. Aan gratis VPN’s hoef je niet te beginnen, tenzij je maar een deel van de wedstrijd wilt zien of het niet erg vindt dat het beeld steeds stilstaat.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair