Streamen van Ajax - Feyenoord? EASY! Random
Auteur
21/01/2023 08:00

Streamen van Ajax - Feyenoord? EASY!


Zul je net zien, ben je in het buitenland, kun je geen voetbal meer kijken. Ook al heb je een abonnement, in het buitenland worden de beelden vaak geblokkeerd. Als je dus al klaar zat om Ajax - Feyenoord te bekijken, kun je je sjaaltjes en vuvuzela wel weer opbergen. De wedstrijd gaat wel door, maar niet voor jou. Reden: je hebt geen toegang om vanuit het buitenland naar de wedstrijd te kijken in verband met auteursrechten. Of toch wel? Want het is ook mogelijk om voetbal te kijken in het buitenland, als je de blokkades weet te omzeilen. Dat is een stuk gemakkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt, is een simpel programma op je computer.

Waarom kan ik geen Ajax - Feyenoord kijken?

Als je Ajax - Feyenoord wilt kijken in Nederland, moet je op zoek naar een tv-zender die de wedstrijd uitzendt. Helaas zijn er ook heel wat wedstrijden die achter een betaalmuur staan. Je hebt dan een abonnement nodig om naar de wedstrijd te kijken. In sommige gevallen kun je ook kiezen voor een buitenlandse stream van Ajax. Soms zenden omroepen de wedstrijden namelijk gratis uit. Maar als dit gaat via een buitenlandse aanbieder, kun je er als Nederlander waarschijnlijk niet naar kijken. Dat geldt ook als je van plan was om in het buitenland naar de wedstrijd te kijken. Op de camping in Frankrijk kan het dus maar zo zijn dat je Ajax - Feyenoord moet laten schieten. Maar met een oplossing waar je niet eens heel technisch voor hoeft te zijn, kun je de stream toch nog bekijken.

Meldingen Ajax - Feyenoord kijken

Je kunt bij het kijken van Ajax - Feyenoord allerlei verschillende foutmeldingen krijgen. Niet voor niets; voetbal is big business. Daarom worden de uitzendrechten voor veel geld aan aanbieders verkocht. Het kan die aanbieders ook veel geld opleveren. Dit is vaak de reden waarom je niet in het buitenland naar de wedstrijd kunt kijken. De adverteerders richten zich op Nederland en hebben niets aan Duitse kijkers. Die kopen immers het product niet waarvoor de adverteerders reclame maken in ons land. Daarom is het vaak niet mogelijk om met een IP buiten Nederland naar voetbalwedstrijden te kijken.

Daarnaast worden de rechten om de voetbalwedstrijden uit te zenden vaak per land verkocht. Dat betekent dat de providers alleen de wedstrijd mogen uitzenden voor een Nederlands publiek. Je krijgt bijvoorbeeld meldingen als ‘deze video is alleen beschikbaar in Nederland’, ‘niet beschikbaar in je land’ of ‘het is niet mogelijk om naar deze aflevering op jouw locatie te kijken.’ Dat kan zelfs al gebeuren als je net de grens met België of Duitsland over bent.

Probeer maar eens een wedstrijd van Ajax in de Champions League te bekijken via KIJK.nl. Als je in Nederland bent, kun je de wedstrijden meteen zien. Maar eenmaal de grens over krijg je een bijzondere melding dat de video niet gevonden is. Een VPN gebruiken biedt de oplossing.

VPN gebruiken om Ajax - Feyenoord te kijken

Waarschijnlijk denk je al snel dat je de wedstrijd niet kunt bekijken omdat het druk is op de server van de aanbieder. Maar dat blijkt niet waar; vaak kun je niet kijken omdat je locatie geblokkeerd is. Dat werkt twee kanten op: als je wilt kijken via een buitenlandse provider, kun je vanuit Nederland vaak niet kijken. En in het buitenland kun je niet naar de Nederlandse streams kijken. Tenzij je een VPN (Virtual Private Network) gebruikt. Dat is super easy om te gebruiken.

Het enige wat je nodig hebt, is een abonnement van een VPN-aanbieder. Je gaat er niet failliet aan, want je betaalt ongeveer 3 euro per maand voor een goede aanbieder. Daarna kun je de software downloaden en op je computer, laptop, smartphone of tablet installeren. Sommige aanbieders geven je zelfs binnen 30 dagen je geld terug als je niet tevreden bent. Veel heb je er dus niet aan te verliezen.

Als je verbinding maakt met de VPN, is het wel belangrijk dat je het juiste land kiest. Zit je ergens in Kroatië? Dan kun je Ajax - Feyenoord kijken door je serverlocatie in het programma op ‘Nederland’ te zetten. Al je internetverkeer verloopt dan via de Nederlandse server en je krijgt een Nederlands IP-adres. Zo kun je de geoblokkade dus makkelijk omzeilen. En als je in Nederland zit en naar een buitenlandse stream wilt bekijken, kies je gewoon het land van je keuze. Op die manier heb je altijd en overal toegang tot de voetbalstreams. Easy, toch?

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen