Fake news: gelekte foto's van 'Engelse voetbalsters' gaan na winst op EK rond op WhatsApp Shownieuws Wikimedia
Auteur
03/08/2022 17:01

Fake news: gelekte foto's van 'Engelse voetbalsters' gaan na winst op EK rond op WhatsApp


Na de historische zege van het Engelse voetbalteam, dat onder leiding van Sarina Wiegman vorige week Europees Kampioen werd, duiken er ook ineens weer foto's uit 2019 op. Hierbij wordt de suggestie gewekt dat het om een iCloud-hack van vier atleten van het vrouwenteam gaat.

Het betreft waarschijnlijk wel Steph Houghton die speelster bij Manchester City is, maar er zitten ook foto's van Danielle Wyatt (cricketspeelster), Carly Booth (een Schotse golfster) en naar verluidt een compleet hockeyelftal van Argentinië tussen.

We have seen some very unpleasant cases, even where people have been blackmailed over [stolen] material [...] But it's not easy to get a grip on the situation and go after them. It can take years to pursue, just to get it taken down from the internet

Dat dit soort foto's niet snel van het internet verdwijnen blijkt dus wel, want nog steeds zijn ze niet verwijderd en worden ze doodleuk via social media verspreid. Ergo: een verzameling foto's die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben en waarbij het ook nog maar de vraag is hoeveel Photoshop eraan te pas is gekomen.

P.s. stuur ze niet door, want dat is - zoals je vast wel weet - strafbaar.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair