Oh zoete ironie: Spaanse overheid betrapt op jatten en bewerken bodypositivity-foto's Nieuws
Auteur
01/08/2022 14:30

Oh zoete ironie: Spaanse overheid betrapt op jatten en bewerken bodypositivity-foto's


Lang leve body positivity, joehoeee! Trots op je lichaam, hoe dat er ook uit moge zien, jippie, allemaal naar het strand! Dat was zo'n beetje de boodschap van de Spaanse overheid die een heuse campagne startte, met daarbij uiteraard uitnodigende strandfoto's met daarop mensen in allerlei soorten en maten zodat mensen het Instagram-ideaal even achter zich zouden laten en helemaal zichzelf konden zijn.

Toch wel licht ironisch dan dat er nu blijkt dat de foto's zijn gejat en helemaal de rambam zijn bewerkt. Voorbeeldje? Een dame met een prothese bijvoorbeeld, die heeft dankzij een vakkundige Spaanse Photoshopper ineens weer een been. Autsj. Da's niet echt body positivity hè... De ontwerper heeft nog wél even okselhaar toegevoegd en het patroon op haar badpak veranderd.

Inmiddels is duidelijk dat geen van de 5 vrouwen op de poster toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de foto's en zetten Twitteraars de originele én de bewerkte foto's naast elkaar. Jammer Spanje, terug naar de tekentafel dan maar.

De poster in kwestie

Een aantal modellen reageert

Een paar voorbeelden van de originelen vs de poster

Veel besproken

Veel besproken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties